• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhanet çetesinin uşakları

Yeniakit Publisher
2014-08-07 08:11:00 - 2014-08-07 07:50:30
İhanet çetesinin uşakları

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan ATO Congresium’da düzenlenen “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programında CHP ve MHP’ye yüklendi. Erdoğan, “Türkmenlere giden MİT TIR’larının önünü kestirenler Pensilvanya ihanet çetesinin uşakları”dır dedi.

YENİ AKİT / ANKARA - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programında konuştu.  Erdoğan, MHP’nin Türkmenlere yardım götürülmediği iddialarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Türkmenlere her zaman sahip çıktıklarını belirten Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iktidar ortağı olduğu üç buçuk yıllık dönemde Türkmenlerle ilgilenmediğinin de altını çizdi. Erdoğan, “Türkmenlere giden MİT TIR’larının önünü kestirenler Pensilvanya ihanet çetesinin uşakları”dır dedi.

TÜRKİYE, AK PARTİ İKTİDARIYLA SUSKUNLUĞUNU BOZDU

ATO Congresium’da, “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programında konuşan Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetme, Atatürk’ün de ilk meclisin kapısında yaptığı duadaki aynı hissiyatla yollarına devam ettiklerini belirtti. Cumhuriyetle birlikte Türkiye kendini toparlandığı halde kendi vatandaşların haklarını inkar ettiğini söyleyen Erdoğan, “Dışarıda da Türk kardeşlerine sahip çıkmadı, Azeri kardeşlerimiz Ruslara teslim edilirken CHP seyrediyordu. 1946’da Irak’ta Türkmen kardeşlerimiz katledildi Türkiye yine sessiz kaldı. Bu suskunluk bizim iktidarımızla sona ermiştir. Türkiye bütün mazlumların ve akrabalarımızın sesi olmuştur. Türkiye demek barış demek, huzur demek, adalet demek. Türkiye Bayrağı’nı kim görürse içine güven doluyor” dedi.

TÜRKİYE KARDEŞ KAVGASINDA TARAF OLMUYOR

Bölgede çok üzücü gelişmeler yaşandığını belirten Erdoğan, “Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Ukrayna’da kardeşlerimiz öldürülüyor. İki tarafın çatışmasında arada kalıyorlar. Bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye huzurunu güvenliğini muhafaza ediyor. Türkiye kardeş kavgalarında taraf olmuyor. Her zaman hakkın adaletin safında yerini alıyor” dedi. Anadolu bozkırlarında dimdik ayakta kalan Türkmenlerle Irak, Suriye ve Ürdün’deki Türkmenlerin aynı ulu çınarın dalları olduklarını söyleyen Erdoğan, “Bu millet 1071’den beri farklı coğrafyalarda da olsa barış ve adalet davasının peşindedir. Bu millet İslam coğrafyasının darmadağın olduğu bir dönemde Batıdan gelen Haçlı seferlerine göğsünü siper etmiştir. Selahaddin’in sancağı altında Kudüs’ün kapılarını açan bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm mazlumların sesi, hamisi olmuştur. Artık kimsesizlerin kimi olan bir Türkiye var. Türkiye demek umut demektir. Türkiye demek barış demektir, adalet demektir” dedi.

KAÇ KERE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİ ZİYARET ETTİN?

Türkiye’nin Suriyelilere kucak açtığı zaman yurtdışındaki Türkmenlerle de ilgilendiklerini aktaran Erdoğan, “Muhalefet bunu anlamadı, anlamak istemedi. Bizim yaptıklarımızın anlatılacak olanı vardır, anlatılamayacak olanı vardır. Bunu Bahçeli de biliyor, Kılıçdaroğlu denen adam da biliyor. Ama hakkı söylemek, er kişinin işidir her kişinin değil. Bahçeli bu ülkede 3,5 yıl Başbakan yardımcılığı yaptı kaç defa Türkmen kardeşlerimizi ziyaret etti, kaç defa Balkanlar’a ve Avrupa ülkelerine gitti. Bunun cevabını versin. Benim Türkmen kardeşlerimle ne denli haşir neşir oldu” dedi.

GAZZE’DEN DAHA FAZLA TÜRKMENLERLE İLGİLENDİK

Büyük millet olmanın getirdiği sorumluluğu taşıdıklarını belirten Erdoğan, “Gazze’de 7 Temmuz’da İsrail’in soykırım girişimi başladığında vicdanımız ve öfkemizle Gazze’nin yanında durduk. Filistin’in, Gazze’nin yanında durmak Türkiye için bir sorumluluktur. Çanakkale savaşlarında bizim yanımızda o Filistinli kardeşlerimiz nasıl durduysa bugün biz de onların yanında aynı şekilde durmak zorundayız. Biz Gazze için sesimizi yükseltince içerden ve dışarıdan hedef yapıldık. Gazze’yi bırak Türkmenlerle ilgilen dediler. Bizim için mazlumun dini, derisi, rengi, ırkı önemli değildir. Biz Gazze’den çok daha fazla Türkmenlerle ilgilenen bir hükümetiz. Suriyelilere kucak açtığımızdan fazlasıyla yurtdışındaki Türkmenlerle ilgilenen ama bunları usulünce yapan bir hükümetiz” dedi.

MUHALEFET IRAK’TAKİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Irak ve Suriye Türkmenlerini seçim malzemesi yapmanın son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bizim yaptıklarımızın anlatılabilecek olanı vardır anlatılamayacak olanı vardır. Bunu Bahçeli de Kılıçdaroğlu denen adam da biliyor. Ama hakkı söylemek er kişini işidir, her kişinin değil. Muhalefetin açıklamaları Irak’taki kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atıyor” dedi.

PARALEL YAPI YARDIMLARIN ÖNÜNÜ KESTİ

Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırdıkları yardımlarının önünün kesildiğini söyleyen Erdoğan, “Adana’da paralel yapının zihniyetinde bir savcı ve emniyet içindeki bazı polisler ve jandarmalar bu TIR’ların önünü kesiyorlar. Bizim MİT elemanlarını tartaklıyorlar. Bu insani yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu, önünü kestiler. Dünyaya da bunu Türkiye teröre destek oluyor diye yaygara yaptılar. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gibi siyasetçiler sayesinde. Pensilvanya ihanet çetesinin bunlar uşaklarıdır uşakları.

Ya hani siz Türkmenlerin yanındaydınız. Dil başka söylüyor, ama el başka işler çeviriyor. Bunun da hesabını soruyoruz. Büyük Türkiye’nin düşmanı ihanet şebekelerinin inlerine girdik ve giriyoruz. Muhalefetin sorumsuz tavrına rağmen Türkmen kardeşlerimiz için yardımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.
Türkmenlerden Erdoğan’a tam destek

ANKARA  - Türk Dünyası Türkmen Beyi Haluk Uluer, “En büyük milliyetçilik, yüzde 100 milli olan ve bu topraklarda doğumuş, büyümüş, hizmet etmiş, içimizden biri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçmektir” dedi.

Türkmenler, ATO Kongre Merkezinde düzenledikleri etkinlikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediklerini açıkladılar.

Toplantıda konuşan Türk Dünyası Türkmen Beyi Uluer, Türkiye’nin son 12 yıldır tüm dünyadaki mazlumlara, soydaşlarına maddi ve manevi her türlü desteği verdiğini belirterek, “Ülkemizin Türkmenlere yardım etmediğini söyleyenler, Türkmen kardeşlerimize giden yardım TIR’larını yakalatanlanla aynı saftadır” diye konuştu. Uluer, Türkiye’nin Türk soydaşlarına yaptığı yardımları, katkıları, desteği yakından takip eden bir kişi olduğunu ifade ederek, “Haritada Urumçi’nin, Uygur Türklerinin yerini bulamayanların, oturdukları yerden ahkam kestiklerini görünce böyle siyasetten iğreniyorum” ifadelerini kullandı. “Reis, seni seviyoruz” ifadesini kullanan Uluer, Erdoğan’ın hislerine tercüman olduğunu belirtti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23