• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhanet çetesi Ermeni’ye çalışıyor

Yeniakit Publisher
2015-01-13 08:07:00 - 2015-01-12 21:20:59
İhanet çetesi Ermeni’ye çalışıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Paralel yapı Ermeni meselesinde bile Türkiye’nin aleyhine çalışıyor. ” dedi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Paralel yapı Ermeni meselesinde bile Türkiye’nin aleyhine çalışıyor. ” dedi.    
           
AA Editör Masası’na konuk olan Çavuşoğlu, paralel yapının, bulunduğu her yerde Türkiye’yi karalamak için çalıştığını söyledi. “Bu kişiler ‘biz Türküz’ diyor ama bu ülkeyi zayıflatmak için her türlü şeyi yapıyor” diye konuşan Çavuşoğlu, ABD’de Türkiye aleyhine kararlar alınması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı. Çavuşoğlu, bu kişilerin bulundukları her yerde çok para da harcadıklarını ifade etti. Paralel yapının Ermeni meselesinde bile Türkiye’nin aleyhinde çalıştığının altını çizen Çavuşoğlu, “2015 olayları, diğer olaylar... Türkiye’nin aleyhine ne kadar unsur varsa onlarla işbirliğine giriyorlar” diye konuştu.           
    
Çavuşoğlu, Türkiye ile Hamas arasındaki ilişkilerin ABD tarafından eleştirilmesine yönelik olarak ise, şunları söyledi: “Türkiye Ortadoğu’daki barış için katkı sağlamak istiyor ve katkı sağlayacak herkesle diyalog kuruyor. Herkesi ikna etmeye çalışıyor. Bizim Hamas ile olan diyaloğumuz aslında barış ve diyalog için önemlidir. Hâlâ ‘Hamas liderinin Türkiye’ye gelmesine karşıyız’ diyenleri anlamıyoruz, kusura bakmasınlar. ”            
                
HAMAS MASADA OLMALI       
        
Çavuşoğlu, Hamas’a karşı çıkanların bile, kalıcı barış ve çözüm için “Hamas’ın mutlaka masada olması lazım” dediklerini aktardı.   

HAYAT TÜRKİYE’DE KALMIŞ               

Bakan Çavuşoğlu, Fransa’da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly’nin eşi Hayat Boumedienne’yle ilgili olarak da, “2 Ocak’ta Madrid üzerinden Türkiye’ye gelmiş. Havaalanında görüntüleri var. Daha sonra beraberinde başka bir insanla Kadıköy’de bir otelde kalmış, sonra 8 Ocak’ta da Suriye’ye geçmiş. O da telefon kayıtlarından belli oluyor” dedi.               

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23