• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İftiranın hesabını veriyorlar

Yeniakit Publisher
2014-12-15 08:02:00 - 2014-12-15 07:53:25
İftiranın hesabını veriyorlar

Bombaları polislerin bıraktığını gösteren belge...

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder’in iftira suçunu işledikleri ve sahte belge hazırladıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Söz konusu soruşturmanın; Paralel devlet yapılanmasının lideri olan Fetullah Gülen’in, kendilerini eleştiren aralarında Risalei- Nur talebesi ve Tahşiye Grubu’nun lideri Mehmet Doğan Hocaefendi ve gazeteci-Yazar Mustafa Kaplan’ın da bulunduğu İslami duyarlılığa sahip 11 Müslümana iftira attıkları ve 17 ay boyunca hapis yatmalarına sebep oldukları gerekçesiyle yapıldığı ortaya çıktı. 

GÜLEN HEDEF GÖSTERDİ

Fetullah Gülen, 6 Nisan 2009 tarihinde herkul.org sitesinde yayınlanan konuşmasında, Tahşiyeciler ve Rahle Grubu’nu hedef aldı ve “Türkiye’de Hizbülvahşet’ten sonra bunu da icat ettiler. Yarın Tahşiye diye bir şey icat edebilirler, Allah korusun. Kitap okuyan Müslümanlarla, okudukları kitaplarla ayakta durmaya çalışanların içine sokmaya çalışabilirler. Kitapların sahibi zatın posterlerini evlerine asabilirler. Ellerine de Kalaşnikofları verirler. İki yerde eylem yaptırıp, demek ki fırsat bulunca bunlar da silaha sarılabilir derler. Çuvaldızı bile olmayan insanlara terörist damgası vurmak isteyebilirler” dedi.

Fetullah Gülen’in hedef gösteren konuşmasının ardından Zaman, Bugün ve Taraf gazeteleri harekete geçti. Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, 26 Nisan 2009 tarihinde yayınlanan “Tahşiyeciler deşifre oldu, yeni bir isim bulmalıyız” başlıklı yazısında, Tahşiye Grubu’nu hedef aldı. Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, 10 Nisan 2009 tarihinde yayınlanan; “Gülen, neden uyardı?” başlıklıyazısında Tahşiye Grubu eleştirildi.

Paralel devlet yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Risale-i Nur talebesi ve Tahşiye Grubu’nun lideri Mustafa Doğan Hocaefendi ve üyeleri hakkında teknik takip ve dinleme kararları çıkardı. 

Samanyolu Televizyonu’nda yayımlanan “Tek Türkiye” adlı dizide, Tahşiye ve Rahle Grubu’nu hedef gösteren iki bölüm yayımlandı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstahbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in talimatıyla Tahşiye Grubu üyeleri yaklaşık bir sene boyunca dinlendi ve şüpheliler hakkında teknik takip yapıldı. Ancak şüpheliler hakkında suç unsuruna rastlanmadı. Bunun üzerine paralel devlet yapılanması tarafından Gazeteci-Yazar Mustafa Kaplan’ın ortağının kayınbiraderi Turgut Yıldırım’ın evine 3 bomba ve 50 mermi konuldu.

11 KİŞİ TUTUKLANDI

21 Ocak 2010 tarihinde Tahşiye Grubu’na yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’da, Tahşiye Grubuha üye oldukları iddiasıyla İslami duyarlılığa sahip 122 Müslüman gözaltına alındı. Aralarında Risale-i Nur talebesi ve Tahşiye Grubu’nun lideri Mehmet Doğan Hocaefendi ve gazeteci-Yazar Mustafa Kaplan’ın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

BOMBALARDA POLİSLERİN PARMAK İZİ ÇIKTI!

Mehmet Doğan Hocaefendi ve Mustafa Kaplan’ın tutuklanmasına gerekçe yapılan 3 bomba ve 50 mermide, sanıklara ait parmak izi bulunmadı. Bomba ve mermiler üzerinden polislerin parmak izi çıkması paralel devlet yapılanmasının kumpası belgelendi. Bombaların bulunduğu eve yapılan baskında kameraların bulunmadığı ve bombaların seri numaralarının silindiği tespit edildi.

MEHMET DOĞAN TAHLİYE EDİLDİ

Mehmet Doğan Hocaefendi, 17 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Mehmet Doğan, Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmadan önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23