• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İfrit yardakları aynı safta! Savaşmak için geldiler

Yeniakit Publisher
2020-03-06 16:24:00 -
İfrit yardakları aynı safta! Savaşmak için geldiler

İdlib’e haince saldırılar düzenleyen katil Esed rejimi yeni bir hamle yaptı. Esed rejimine bağlı paralı askerler, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Darbeci Hafter saflarında savaşmak için Libya'ya geldi.

Esed rejimine bağlı paralı askerler, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Darbeci Hafter saflarında savaşmak için Libya'ya geldi.

Le Monde gazetesinin askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, Libya'da Esed rejimi ile Hafter'in ittifak kurduğu belirtildi.

Esed rejiminin, Libya'nın Şam Büyükelçiliğini Hafter yanlısı sözde hükümete verdiği ifade edilen haberde, Esed rejimi ile Hafter'in, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde tanınırlığı olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) karşı birleştiği kaydedildi.

Haberde, Hafter'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Rusya tarafından da desteklendiği vurgulandı.

Esed rejimi ile Hafter arasında 2018'den bu yana yakın ilişkilerin bulunduğuna işaret edilen haberde, Esed rejimine bağlı paralı askerlerin Hafter saflarında savaşmak için Libya'ya geldiği belirtildi.

Şam yönetimi Hafter'i tanımıştı

Üç gün önce Libya'nın Şam Büyükelçiliğini, Hafter yanlısı sözde hükümete teslim eden Esed rejimi, "Hafter'i resmi olarak tanıyan ilk yönetim" oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mining

Hafter'in ve Suriye'de HTŞ'nin arkasında BAE var. 

Sefer

Ülkemiz için gerekirse karın tokluğuna bile çalışırız Allahın izniyle. Kimse boşa heveslenmesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23