• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İflas eden kripto para borsası FTX CEO'su serbest: 250 milyon dolarlık kefalet! Nereden buldu?

Yeniakit Publisher
2022-12-24 23:19:00 - 2022-12-25 09:56:14
İflas eden kripto para borsası FTX CEO'su serbest: 250 milyon dolarlık kefalet! Nereden buldu?

İflas eden kripto para borsa platformunun CEO'su Dolandırıcılık ve kara para aklamak gibi suçlamalarla yargılanıyordu. Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried'ın, duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması kararlaştırıldı. FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün eski CEO’su Caroline Ellison suçlamaları kabul etmişti. Herşeyimi kaybettim diyen kripto para borsası FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı. Peki bundan sonra ne olacak?

New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Gabriel Gorenstein, savunma avukatları ile federal savcılar arasında yapılan anlaşmanın ardından kararı açıkladı. Buna göre karar doğrultusunda, dolandırıcılık ve kara para aklama dahil 8 suçtan yargılanmayı bekleyen Bankman-Fried, duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılacak.

AİLE EVİNDE GÖZLEM ALTINDA TUTULACAK

Ayrıca Bankman-Fried, kefalet tutarının bir kısmını karşılamak için öz sermaye olarak konulan Kaliforniya'daki ailesinin evinde sıkı gözetim altında tutulacak.

Bu süreçte akıl sağlığı düzenli olarak kontrol edilecek Bankman-Fried'ın pasaportuna da el konulacak. turkiyegazetesi'nin aktardığı habere göre: Bankman-Fried, ABD'nin suç duyurusunun ardından geçen hafta Bahamalar'da gözaltına alınmıştı.

ABD'de federal savcılar, gözaltına alınan Bankman-Fried hakkında "dolandırıcılık", "finans yasalarını ihlal etmek" ve "kara para aklamak" dahil çeşitli suçlardan iddianame hazırlamıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da Bankman-Fried'ı yatırımcıları dolandırmakla suçlamıştı.

Bankman-Fried dün Bahamalar'dan ABD'ye iade edilmişti.

BINANCE İLE YAŞANAN SIKINTILAR İFLAS GETİRDİ

FTX'in üst düzey yöneticilerinden Caroline Ellison ve Gary Wang ise dolandırıcılıkla ilgili çeşitli suçlardan suçlu bulunmuş ve federal hükümetle işbirliği yapma yoluna gitmişti.

Kripto para borsası FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı. FTX, kasımda, ABD’de iflas sürecini başlatmış ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etmişti.

Tarihteki en büyük kefalet mi?

Kesinlikle büyük. New York federal savcıları Bankman-Fried'in işlediği iddia edilen suçları ve 32 milyar dolarlık kripto imparatorluğunun çöküşünü ABD tarihindeki en büyük finansal dolandırıcılıklardan biri olarak tanımladılar. Tahvil paketi, bu tarihteki en kötü şöhretli davalardan bazılarını çok aşıyor.

Yüksek profilli sanıklar konusunda uzmanlaşmış New York'un önde gelen kefillerinden Ira Judelson, "Bu, kefalet en büyük kefalet" dedi.

SBF yurtdışına seyahat edebilecek mi?

Kefaletle serbest kalan sanıkları genellikle pasaportlarını teslim etmeleri ve izleme cihazları takmaları gerekiyor.

Savcı Nicolas Roos, ABD Sulh Hakimi Gabriel Gorenstein'a kefalet paketinin Bankman-Fried'in pasaportunu teslim etmesini ve ailesinin Palo Alto'daki evinde ev hapsinde kalmasını gerektireceğini söyledi. Ayrıca düzenli olarak akıl sağlığı tedavisi ve değerlendirmesine tabi tutulması gerekecek.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23