• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdam geri gelsin

Yeniakit Publisher
2015-02-17 08:04:00 - 2015-02-16 22:36:03
İdam geri gelsin

Siyaset, hukuk ve ilahiyat dünyası, idam cezasının yeniden yürürlüğe konulmasını istiyor...

HABER MERKEZİ - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan cinayetinin cezasının idam olabileceğini düşündüğünü söyledi.  İslam, Özgecan Aslan’ın hunharca katledilerek öldürülmesi üzerine başlayan ‘idam geri gelsin’ tartışmalarıyla ilgili olarak, “Bir bakan olarak değil ama bir anne ve bir kadın olarak şahsa karşı işlenen suçların cezasının idam olabileceğini düşünüyorum, bunun tartışılabileceğini düşünüyorum. Bunu gündemimize alabiliriz” dedi.

YILDIRIM: İDAM TARTIŞILMALI

Ankara’da düzenlenen Türkiye Müteahhitler Birliği ödül töreni sonrası vahşi cinayete ilişkin soruları cevaplayan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Enine boyuna, hırsla değil, sakin bir şekilde düşünülerek, tartışılarak, belirli konularla sınırlı olmak üzere tekrar idam cezasının toplumun gündemine getirilmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDEYKEN BU KONU DA DAHİL EDİLEBİLİR”

AB normları göz önünde bulundurularak idam cezasının uygulanabilirliğinin olup olmadığının sorulması üzerine de Yıldırım, ABD’nin bazı eyaletlerinde ve dünyanın birçok ülkesinde idam cezasının uygulandığını belirtti. Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Birisi sizi, yakınınızı taammüden, kasten öldürdü. Onu sizin adınıza kim affedebilir veya onun kanunun boşluklarından yararlanarak hafif bir cezayla kurtulması yaptığı cürmün karşılığı olabilir mi? Toplum vicdanını da rahatlatacak, adaletin tecellisini de gerçekleştirecek bir düzenlemeye ülkemizin, toplumumuzun ihtiyacı var.  Hazır anayasa değişikliği gündemdeyken bu konu da dahil edilebilir.”

BUGÜN ARTIK İDAM CEZASI GEREKLİ

Mersin’de STK temilcileri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, “İdam kararının tekraren mutlaka tartışılması gerektiğini düşünüyorum’’ dedi. Çalık, ‘’Biz idamı kaldırdığımız andan itibaren özellikle devlete karşı yapılan suçlarda idamın kaldırılması tabii ki hepimiz için çok önemliydi ama bugün dönüp Türkiyemize, dünyaya baktığımızda cana kıyan 20 yaşındaki bir genç kıza ya da geçmiş dönemlerde 3-4 yaşında çocuklara tecavüz ederek, onların hayatını karartarak, öldürerek, canlarını alan bu canilere verilecek en güzel cevabın bence insanlık adına verilmesi gerektiğini düşünüyorum ve idam kararının tekraren mutlaka tartışılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İYİMAYA: EN KATI CEZA UYGULANMALI

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da, yaptığı yazılı açıklamada, kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası ile ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçeneklerinin yeniden tartışılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

İyimaya, Özgecan Aslan’ın muhatap olduğu cinsel şiddet ve vahşice öldürülmenin, insanlığa düşülmüş ağır bir leke olduğunu belirterek, “Hukukun mümkün kıldığı en katı cezayı katile tatbik etmek; bizleri sorumluluktan kurtarmaz. Ağır travmalardan ders çıkarmak ve sistemi buna göre düzeltmek; vicdanın, aklın ve bilimin gereğidir” dedi.

TARHAN’DAN DA İDAMA DESTEK

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan da idam cezasına yeşil ışık yaktı. Tarhan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, önceki gün Mersin’de Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret ettiğini belirterek, katillerin ve o katilleri söylemleriyle teşvik edenlerin hak ettikleri cezayı almadan ailenin içindeki yangının biraz olsun sönebileceğini sanmadığını ifade etti.

İdam cezasıyla ilgili bir soru üzerine Tarhan, “Ben hümanist doktrine inanıyorum, idam cezasına karşıyım ama artık bıçak kemiğe öyle dayandı ki, böyle bir vahşet karşısında idam cezası uygulansa bir itiraz olmazdı demek durumunda kaldım” dedi.

BAL: CAYDIRICI CEZA UYGULANMALI

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesine ilişkin, “Benim de kızım var, öyle bir ceza olması lazım ki benim kızıma böyle bir vahşi fiili işlemeye kimse cesaret edemesin” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23