• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İçkiyi yasakladık, suç oranı yüzde 60 düştü

Yeniakit Publisher
2013-04-30 21:06:00 - 2013-04-30 20:06:45
İçkiyi yasakladık, suç oranı yüzde 60 düştü

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Selami Öztürk, bir süre önce ilçenin bazı bölgelerinde uygulanan içki yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ

SUÇ ORANI YÜZDE 60 DÜŞTÜ
CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’in sorularını cevaplayan Selami Öztürk, “Ben her yerde isteyenin alkol kullanabilme özgürlüğünü savunuyorum. Ancak bu özgürlük başkalarının özgürlüğüne kısıtlama getirince müdahale etme hakkımız doğuyor” dedi Öztürk, yasağın uygulandığı cadde ve sokaklarda suç oranının yaklaşık yüzde 60 civarında düştüğünü söyledi. Öztürk, “Yerleşik yurttaşın huzurunu kaçıracak davranışlara müsaade etmemiz mümkün değil” dedi. Selami Öztürk, şunları söyledi:
“Söz konusu uygulama yasaklama değil idari düzenlemedir. Ben her yerde isteyenin alkol kullanabilme özgürlüğünü savunuyorum. Ancak bu özgürlük başkalarının özgürlüğüne kısıtlama getirince müdahale etme hakkımız doğuyor. Ben Kadıköy’de restoranların, kafelerin sabahlara kadar açık olmasını isteyen biriyim. Özellikle Moda’da evlerin önünde, kapıların önünde birileri oturmuş içki içiyor. Sabah kalkıyorsunuz biri evinizin önünde sızmış oluyor. İlk 6 ay bölgedeki gençlerle konuşarak çözmeye kalktık. Bu defa hak ve özgürlük olarak algılandı. Ayrıca bölgede birkaç mahallede tekel bayilerinin satış saatlerini geriye çektik.”
“BEN RAHATSIZ OLURUM”
Öztürk, kararı uzun süre almakta tereddüt etseler de, aldıkları kararın doğru olduğunu, herkesin sokakta kendisini güvende hissetmesi gerektiğini söyledi. Öztürk, “Sokakta yürürken karşıdan elinde içki şişeleri ile iki üç kişi gelse rahatsız oluyor insan, ben mesela rahatsız olurum. Kent güvenliği bakımından idari karar aldık yurttaşlarımız da bundan memnun. Bunu satanlar, kullananlar şikayetçi ama vatandaş memnun” dedi.
KADIKÖY’DE SATIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ
Kadıköy’ün bazı cadde ve sokaklarında, büfelerden alınan içkilerin apartman önlerinde içilmesi nedeniyle CHP’li Kadıköy Belediyesi duruma el koymuş ve yeni bir uygulama başlatmıştı. Belediye, ilçe merkezinde içkili mekanların kapanış saatini 24.00’a, tekel bayilerinin kapanış saatini ise 22.00’a çekmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23