• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'İçimizdeki İsrailliler kanımızı 30 yıldır döküyor'

Yeniakit Publisher
2014-10-10 18:34:00 - 2014-10-11 11:27:59

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ve bazı sivil toplum kuruluşları, İslami duyarlılığa sahip 11 kişinin şehid edilmesini protesto etti.

YENİAKİT.COM.TR - Fatih Camii’nde, cuma namazının ardından katledilen 11 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Özgür-Der, Mustazaflar Cemiyeti, İMKANDER, Köklü Değişim ve Akıncılar üyelerinin de katıldığı gıyabi cenaze namazı sonunda HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük, bir konuşma yaptı.

Elibüyük, olaylardan bir hafta önce HDP yöneticilerinin Amerika'ya gittiklerini, ziyaretten sonra olayların başlamasının tesadüf olmadığını söyledi.

Elibüyük, Diyarbakır ve Batman'da muhafazakar vatandaşların evlerinin işaretlendiğini iddia ederek, "Değişik sivil toplum kuruluşlarında yer alan bu Müslümanlar, kurban derisi toplarken ya da kurban eti dağıtırken parti teşkilatlarında saldırıya uğradı. Savaşın da bir şerefi olması lazım. Haysiyetsizler bu kardeşlerimizi 3. kattan atmak, bedenlerini, kafalarını araçla ve taşla ezmek, benzinle bedenlerini yakmak suretiyle katlediyorlar" ifadelerini kullandı.

Yaşananları "adı konulmamış bir savaş" olarak nitelendiren Elibüyük, "Bunların derdi ne HÜDA PAR ne de başka birşey. Bunların savaşı İslam'la ama açıktan halkın önüne çıkıp da 'İslam'la savaşıyoruz' diyemedikleri için HÜDA PAR'ın gönüllülerini hatta yolda yürüyen çarşaflı, pardesülü, başörtülü, sakallı, cübbeli kendilerine göre düşman ettikleri insanları katlediyorlar" diye konuştu.

Protestoya katılanlar "İslam güneşi doğmuştur, balçıkla sıvanmaz", "Müslüman zulme boyun eğme" pankartları açarken sık sık "Kahrolsun PKK" sloganları atarak, tekbir getirdi.İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Özgür-Der adına da Haksöz Dergisi yazarı Hamza Türkmen de ölümleri kınadı.

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23