• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbn-i Sina bitkisel tedavi reçeteleri: Karaciğer temizliği, şeker hastalığı bitkisel tedavisi! Zayıflama çayı ve göbek eritme kürü

Yeniakit Publisher
2022-11-26 12:12:00 - 2022-11-26 17:40:38
İbn-i Sina bitkisel tedavi reçeteleri: Karaciğer temizliği, şeker hastalığı bitkisel tedavisi! Zayıflama çayı ve göbek eritme kürü

İbn-i Sina bin yıl önce tavsiye etti, bilim insanları doğruladı! Tıbba yön veren hekimlerden İbn-i Sina'dan şifaya giden sağlık reçeteleri... Şeker hastalığına şifa oluyor, karaciğeri iyileştiriyor, göbek eritiyor ve zayıflatıyor! İbn-i Sina, 1025 yılında tamamladığı Tıp Kanunu kitabında yüksek potasyum oranına sahip olan karahindiba bitkisinin şeker hastalığına iyi geldiğini belirtiyor. Bu harika bitki aynı zamanda birçok hastalığa daha çare oluyor. Sizler için İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği karaciğer temizliğinden şeker hastalığına, kalbinizi güçlendirmenin yollarını, tansiyon ve zayıflama çayları önerilerini araştırdık. İşte İbn-i Sina reçeteleri ve karahindiba otunun, çayının faydaların...

Hemen her hastalık için doğada bir çözüm yolu bulunuyor. İbn-i Sina'nın öksürüğe karşı yüzyıl önce yazdığı kür hala tüketiliyor. Önemli tıp insanlarından olan İbn-i Sina pek çok sağlık sorununa farklı reçetelerle çare buluyor. Bugün sizlere İbn-İ Sina'nın Sağlık reçetelerinden bahsedeceğiz. İşte İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği şifalı besinler ve kürleri...

İbn-i Sina'nın sağlık için verdiği öğütler birkaçı;

Sırt ağrısından şikâyetçiyseniz sarımsak yiyiniz. Tansiyon yüksekliğine karşı kabak suyu içiniz.

İbn-i Sina elma yenmesini önerdi

Kalbinizi güçlendirmek için elma yiyiniz.

Kalbinizin dostu elma ve hindiba: Elma, hemen her evde sıkça tüketilen bir besin. C ve E vitamini yönünden zengin, olacaktır. Ancak sadece bu kadar değil. Elma, aynı zamanda kalp sağlığını korumaya yardımcı. Toprakta kendiliğinden yetişen bitkiler yüksek besin değerleri ile kimi zaman tedavi edici, kimi zaman ise tedaviyi destekleyici rol oynuyor. Karahindiba bitkisi de bu bitkilerden biri...

İbn-i Sina, Tıp Kanunu kitabında yüksek potasyum oranına sahip olan karahindiba bitkisinin şeker hastalığına iyi geldiğini belirtiyor. Doğada hemen hemen her hastalık için doğal bitkiler ve çözümler bulunuyor. Peki karahindiba otu faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? İşte karahindiba otunun faydalarını ve karahindiba otu çayının tarifini sizler için derledik.

Karahindiba karaciğeri temizler mi? Karahindiba karaciğere faydaları

Karahindiba çayı karaciğeri temizler. Kaya koruğu otu ve enginar çayı gibi, karaciğer hastalıklarını iyileştirmeye yardımcı olur.

İbni Sina şeker hastalığı bitkisel tedavisi

İbn-i Sina, şeker hastaları için sabah kahvaltısından yarım saat önce ve yarım saat sonra kara hindiba otununun tüketilmesini tavsiye etmesi dikkat çekti. İbn-i Sina bin yıl önce yazdığı El-Kanun Fi't Tıbb adlı eserinde şeker hastalarına kara hindiba otunu önerdiği bildirildi.

İbn-i Sina'nın muhteşem önerisi: Şeker hastalığına şifa oluyor ...

A, C vitaminleri ve potasyum bakımından zengin olan karahindiba bitkisi de bu doğal tedavi yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Yeşil yaprakları ve sarı çiçekleriyle papatyayı andıran karahindiba bitkisi, nisan ve mayıs aylarında yetişiyor.

Radika, acıgünek ya da güneyik gibi isimlerle de anılan bu bitkinin çayı, her derde deva olarak biliniyor.

Dünya çapında ''Tıbbın Babası'' olarak anılan İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında karahindiba bitkisinin kullanılmasını tavsiye ediyor.

KARAHİNDİBA OTUNUN FAYDALARI

Karahindiba çayı, yatıştırıcı özelliği sayesinde depresyon, stres ve yorgunluğa iyi gelir.
Sindirim sistemini düzenler.
İştah açıcı özelliği bulunur.
Güçlü bir idrar söktürücüdür.
Müshil etkisi yaratır.
Boşaltım sistemi üzerinde iyileştirici etkileri vardır.
Kalp kaslarının güçlenmesine yardımcı olur.
Kan şekerini dengede tutan karahindiba, şeker hastalığı tedavisinde yardımcı rol üstlenebilir.

Kolestrolü dengeler.
Egzama, sedef ve sivilce gibi cilt sorunlarına iyi gelir.
Antioksidan özelliği sayesinde kanser gibi ciddi hastalıklarda kullanılabilir.
Sarılık, gut, romatoid artrit gibi hastalıklara fayda sağlar.
Vücutta su tutulmasını azaltarak zayıflamaya yardımcı olur.
Kan dolaşımını hızlandırır ve bu sayede vücuda güç ve enerji verir.
Karaciğeri iyileştirir.

KARAHİNDİBA OTU NASIL TÜKETİLİR?

Yüksek oranda potasyum, A ve C vitamini içeren, mineraller bakımından zengin olan karahindiba bitkisinin yaprakları ve kökü salatalarda kullanılabilir. Karahindiba bitkisinin kurutulmuş hali, birçok ülkede öğütülerek kahve ve çay olarak tüketilir. Ayrıca kök ve yaprakları göğüs ve kadın sağlığı ilaçlarında, üriner sorunlarda ve cilt bakımında da kullanılır. Karahindiba bitkisinin yeşil kısmı yenildiği gibi, çiçekli kısmından da karahindiba kökü çayı yaparak tüketilebilir. Çayını demlediğinizde içmek için bir detaya dikkat etmelisiniz.

KARAHİNDİBA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Karahindiba çayı, özellikle kurutulmuş yapraklarından yapılır. Ancak isterseniz bu çayı taze yapraklardan da yapabilirsiniz.

Malzemeler:

6 çorba kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü
6 çorba kaşığı karahindiba yaprağı
4 su bardağı su

Yapımı:

İlk olarak 4 su bardağı su ile karahindiba kökünü yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Kaynayan karışımı, karahindiba yapraklarının üzerine dökün.
Ardından karışımın ağzını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra karahindiba çayınız içime hazır hale gelecek.
İsterseniz karanfil, tarçın, rezene tohumu, zencefil kökü ile 1 tutam karabiberi ve karahindiba bitkisini kavurarak da bir çay karışımı hazırlayabilirsiniz.
Uyarı: İlaç kullanan, ciddi bir hastalığı bulunan, alerjisi olan kişilerin ve hamilelerin kullanmadan önce doktora danışmalarında yarar vardır.

Karahindiba Çayı Kaç Gün İçilmeli? Günde 1 veya 2 fincan tavsiye edilir.

Karahindiba Çayının Faydaları

Kas ve Kemik Gelişimini Destekler.
Sindirim Sistemini Düzenler.
Kan Şekerini Dengeler.
Cilt Hastalıklarına İyi Gelir.
Zayıflamaya Yardımcıdır.
Kanser Tedavisinde İçilebilir.
Kansızlığa İyi Gelir.
Tansiyonu Dengeler.

İbni Sina göbek eritme kuru: İbn-i Sina zayıflamak için ne yapmalı?

İbn-i Sina'nın zayıflama için önerileri

Yemekler arası en az 4-5 saat olmalıdır.
Her yemede çok aşırıya kaçılmamalıdır.
Az ve sizi doyuracak kadar yemek yiyim.
Yediğiniz her fazla lokma verilmesi güç kilolar olacaktır.
Şifa hazımdadır.
Nefesinizi kontrol edin.
Tatmak ile doymak arasında ciddi fark vardır.

İbni Sina zayıflama çayı

İbn-i Sina asırlar yüzyıl önce bu durumu önleyerek vücudun eski işlevselliğini kazandıran kekik çayı tarifi verdi. Dağ kekiğinin vücuttaki bütün ödem ve yağ kırıntılarını bitirdiğini söyleyen İbni Sina, bu çayın her gün bir bardak içilmesini tavsiye eder.

İbn-i Sina yüksek tansiyona bu sebzeyi önerdi! Kabak suyu tansiyona iyi geliyor

Kabak suyu kürü

Malzemeler;

3 kabak. 1 litre su.

Kabak suyu kürü nasıl yapılır?

Kaynamakta olan 1 litre suyun içerisine 3 kabak kabuğuyla doğranır. 1O dakika kaynatılır. 

YÜKSEK TANSİYONA İYİ GELEN BESİNLER.

Limon, sarımsak, limon suyu, kekik çayı tansiyon düşürür. Hipertansiyon hastaları özellikle tuzlu besinlerden uzak durmalı.

Karahindiba Çayının Zararları Nelerdir? Özellikle çocuklarda önemli bir alerjen olan karahindiba, tüketildiğinde bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Karahindiba çayının zararları arasında bir diğeri ise aşırı tüketiminde oluşabilen mide iltihabı, mide ekşimesi, ishal ve kan şekerinizin düşmesidir.

Karahindiba zararları, karahindiba kimler kullanamaz?

Karahindiba kimler yememeli? Kanarya otu, krizantem, kadife çiçeği, papatya, sarı papatya gibi bitkilere alerjiniz varsa karahindiba tüketmeyin. Ayrıca düzenli ilaç kullanıyorsanız veya hamileyseniz de doktorunuza danışmadan kullanmayın.

Yabani hindiba ne işe yarar?
Hindibanın sağlık yararları arasında sindirim problemlerini hafifletme, mide ekşimesi önleme, artrit ağrısını azaltma, karaciğer ve safra kesesini detoksifiye etme, bakteriyel enfeksiyonları önleme, bağışıklık sistemini arttırma ve kalp hastalığı riskini azaltma yeteneği bulunmaktadır…

Sarı karahindiba bitkisi
Karahindiba, papatyagiller familyasından yaygın bir bitki türü. Çiçekleri sarı, yaprakları yeşil olsa da bitkinin adına "karahindiba" denilmiştir. Mısır ve Kıpçak Türkleri'nin "katagan", Çağatay Türkleri'nin "saçratku" olarak bildikleri bu bitki günümüze "karahindiba" olarak gelmiştir.

Karahindiba Hikayesi- RİVAYET

rivayete göre: Yunan mitolojisine göre karahindiba, Apollon'un oğlu Phaeton'un, güneş arabasının hareket ederken saçtığı tozlarından büyüyen bir çiçek.  Hecate, güçlensin ve Minatour ile dövüşsün diye Theseus'u bir ay boyunca karahindiba ile beslemiş.

B12 vitamini önerisi kuşkonmaz

Protein bakımından zengin olan kuşkonmaz, kalori ve karbonhidrat bakımından düşük alkalin bir besindir. Aynı zamanda potasyum, folat, vitamin A, C, K ve B vitamini açısından mükemmel bir kaynaktır. Diyet lifleri içeren kuşkonmaz; niasin, fosfor ve sodyum açısından da zengindir.

Peki İbn-i Sina öksürüğe karşı ne reçete etmiştir?

İbn-i Sina'nın öksürüğe karşı yüzyıl önce yazdığı kür hala tüketiliyor. İbn-i Sina'nın öksürüğü bir çırpıda kesen 2'li karışımı kürleri

İBN-İ SİNA ÖKSÜRÜK KÜRÜ

İbni Sina bağışıklığın sağlanması için solunum yolu hastalıkların önlenmesinin en iyi yol olduğunun altını çizmiştir. Ayrıca hazırladığı karışımlarla hemen hemen her hastalığa doğal ilaç yaptığı bilinen isim, en çok ise kuru incir ve zeytin yağı karışımını hastalara önermiştir.

Yine yapılan karışımın vücudun direncini attırdığını söyleyen ünlü tıpçıyı, günümüzdeki hastalıklara karşı araştırmalar yapan pek çok farklı bilim insanı da desteklemektedir.

Malzemeleri neler?

-250 gram kuru incir

-1 litre zeytinyağı

Formülün hazırlanışı

Öncelikle incirleri iyice yıkayınız. Ardından küp küp kesiniz. Kestiğiniz incirleri bir kavanozun içerisine ekleyip zeytin yağını üzerine ilave ediniz. Sonra kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza etmelisiniz. Beş gün sonrasında sabah, akşam olacak şekilde iki defa bu karışımından yiyebilirsiniz. Formül, hem astım hem de solunum yolu hastalıklarına karşı oldukça iyi gelecektir.

İbn-i Sina'nın cilt beyazlatma formülü

Oğul otu yöntemi ile cilt bakımı:
Tonik yapmak için bir su bardağı kaynar suya, bir çorba kaşığı melisa konur. Üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika tutulur, ateşten alınır, 20 dakika demlenir sonra süzülür. Yüzünüze süreceğiniz tonik hazırdır artık. Bu formül her türlü cilt için uygun ve etkilidir.

İbn-i Sina'nın uyuz tedavisi

Uyuz ve uyuzun sebep olduğu yarlara iyi gelir. Zeytinyağı ve sirke ile ateşe yakın bir yerde karıştırılarak hazırlanan terkip, haricen kullanıldığında, alerjik kaşıntılara karşı etkili olur, özellikle de kaşıntı balgami yapıdaysa, daha da etkilidir.

İbn-i Sina'nın şifalı bitkileri

İbn-i Sina.

Hastaya verilebilecek ilaçlar şunlardır.
Kabuksuz karpuz çekirdeği veya çekilmiş üzüm çekirdeği veya kereviz ve anason çekirdeği.
Diken çekirdeği, gül çekirdeği, gül, hatmi tohumu, molehiya tohumu birer dirhem ağırlığında öğütülür, taze, mayhoş meşrubatla ezilerek içilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23