• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hz. Meryem'e ahlaksızca iftira atmıştı! Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi Dr. Cihad Kısa'yı neden koruyor?

Yeniakit Publisher
2022-01-10 21:06:00 - 2022-01-10 22:29:07
Hz. Meryem'e ahlaksızca iftira atmıştı! Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi Dr. Cihad Kısa'yı neden koruyor?

Hz. Meryem'e ahlaksızca iftira atan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Cihad Kısa, üniversite yönetimi tarafından korunmaya devam ediyor.

 Taha Emre ÖZDEMİR yeniakit.com.tr 

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nın, Öğretim Üyesi Dr. Cihad Kısa'nın Hz. Meryem'e yönelik ahlaksızca iftirasına karşın sessizliği sürüyor.

Videonun kırpıldığını öne sürmüşlerdi!

Dr. Cihad Kısa'nın bir derste alınmış ses kaydında Hz. Meryem'e ağza alınmayacak ifadelerle iftira attığı ortaya çıkmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Dekanlığı, Hz. Meryem'i ahlak dışı ifadelerle hedef alan Dr. Kısa'yı koruyarak, şu açıklamada bulunmuştu:

Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının "Din Psikolojisi" dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarının bağlam dışı kesilerek bazı bölümleri yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'den ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm İlahiyat fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmiştir.

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Köşe bucak kaçıyorlar!

Yeniakit.com.tr'nin kırpıldığı iddia edilen videonun tamamına ulaşmasından sonra da üniversite yönetimi tarafından bir açıklama yapılmadı. Haber merkezimizin telefon görüşmesi çağrılarını karşılıksız bırakan Dokuz Eylül Üniversitesi yönetiminin, Dr. Cihad Kısa'yı neden koruduğu anlaşılamazken, kamuoyu Dr. Kısa'nın görevinden alınmasını bekliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tuhaf bir ülke

İlahiyatta Hz. İsa'nın annesine üstelik Kuran'ı Kerim'in bir çok Ayetin'de iffetine atıf yapıldığı halde hakaret edeceksin ve o okulda hala ders anlatacaksın?Bizim kadar tuhaflıkların yaşandığı baska bir ülke daha var mı acaba?Belki Kuzey Kore.Biz demokrasiyi anlamışız onu da yanlış anlamışız.

Cihat Gümüşel

utanmadan daha duruyor istifade etmiyor arsız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23