• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Husiler, Türkiye'den yola çıkan gemiye el koydu!

Yeniakit Publisher
2023-11-20 16:00:00 -
Husiler, Türkiye'den yola çıkan gemiye el koydu!

Husiler'in Kızıldeniz'de Türkiye'den yola çıkan bir yük gemisine el koyduğu öğrenildi.

İsrail, Husiler'in Kızıldeniz'de Türkiye'den yola çıkan bir yük gemisine el koyduğunu duyurdu.

Açıklamada, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'in güneyinde İngilizlere ait ve Japonlar tarafından işletilen bir kargo gemisini ele geçirdiği belirtildi.

Hükümet, olayı uluslararası deniz güvenliği açısından sonuçları olan bir "İran terör eylemi" olarak nitelendirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Bu, İran'ın özgür dünya vatandaşlarına karşı savaşçılığında bir tırmanışı temsil eden ve küresel nakliye yollarının güvenliği açısından uluslararası sonuçları olan bir başka İran terör eylemidir." denildi.

İsrail ordusu da "Bir kargo gemisinin Kızıldeniz'in güneyinde Yemen yakınlarında Husiler tarafından kaçırılması, küresel sonuçları olan çok vahim bir olaydır. İsrailliler hariç çeşitli milletlerden sivillerin görev yaptığı gemi, Türkiye'den Hindistan'a doğru yola çıktı. Bu bir İsrail gemisi değildir" paylaşımında bulundu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Murat.

En bes vakit namazini kilmaya calısan bir Türkum. Bakıyorum, Önune gelen İsraile salliyor. Bunda din farkının etkisi var. Ancak kimse, sözde din kardesimiz Araplarin Türkiyeden toprak talebinde bulundugunu hatirlamak istemiyor. Bu nasıl din kardesligi? Sunu kafanıza yerlestirin. Israil, Ulkemiz icin Araplara karsi denge unsurudur. Ve baslarinda Israil belasi olmasa var gucleriyle Turkiye ile ugrasirlar. Şimdi bile utanmadan Türkiyeden toprak talep ediyorlar. Bu yuzden Turkiyenin, Israil ile siyas iliskileri, Erdogan doneminde devam etmektedir. Bilmeden sallayıp durmayin, ayıp oluyor. Ankara'daki Arap Elcilikleri hesabina calısiyorsaniz o baska tabii.

furkan

AMERİKA-İSRAİL-İRAN= ŞEYTAN ÜÇGENİ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23