• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hürmüz Boğazı ısınıyor! ABD, İran'ın Yunan bir şirkete ait petrol tankerini alıkoyduğunu açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-08-13 12:16:00 - 2020-08-13 12:19:46

ABD, İran Donanması özel kuvvetlerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında bir petrol tankerini kısa süreliğine el koyduğunu açıkladı. Öte yandan alıkonulan tankerin, Yunanistan merkezli IMS SA şirketi tarafından işletilen Liberyalı bir şirkete ait olduğu öğrenildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hürmüz Boğazı yakınlarında bir petrol tankerinin, İran Donanması özel kuvvetlerince kısa süreliğine alıkonulduğunu açıkladı.

Açıklamayı yapan ve olaya ilişkin bir video yayımlayan CENTCOM, Liberya bandıralı MV Wila adlı petrol tankerine İran Donanması özel kuvvetlerinin halatla indiğini belirtti.

5 saat sonra geri bırakıldı

Petrol tankerine alıkoyma sürecinde İran Donanma gemilerinin de yer aldığı belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen ABD ordusundan bir yetkili ise, İran'ın söz konusu petrol tankerini yaklaşık 5 saat alıkoyduktan sonra serbest bıraktığını söyledi.

Tankerin sahibi Yunanistan merkezli şirket

İran'ın, petrol tankerini Sikorsky SH-3 Sea King tipi helikopterle alıkoyduğu düşünülürken, Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre, petrol tankeri Wila'nın sahibinin, Yunanistan merkezli IMS SA şirketi tarafından işletilen Liberyalı Bandit Shipping Co. olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

43

50 milyon türk domuz nüfusu yüzünden dünyada olmayan iran türk nüfusu yüzünden ve iranı yöneten türk domuz mollaları lanetleri yüzünden er geç abd nato israil iran tek başına olacak savaş olacak buda iranın işgal olup bitmesinin günahıda size geçecek türk soydaşlarınız yüzünden ve allaha hesab veremeyeceksiz bir islam ülkesinin daha işgal olmasına asla allaha hesab veremeyceksiz

Sefer

Güzel iş çıkarmış iran. Tebrikler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23