• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hüda-Par'dan PKK'ya sert tepki: Bu bir savaş ilanıdır!

Yeniakit Publisher
2014-05-29 10:03:00 - 2014-05-29 11:56:22

Doğu ve Güneydoğu'da tehlikeli gerginlik: Hüda-Par İlçe başkanı PKK tarafından kaçırıldı, Hüda-Par üyesi olduğu öğrenilen kişi öldürüldü. Hüda-Par Başkanı Yapıcıoğlu açıklama yaptı: 'Bu bir savaş ilanıdır'

PKK'lıların  Lice'de HÜDA PAR belediye meclis üyesi Mikail Ayık'ı kaçırmak istemesi ve başarılı olamayınca kendilerine karşı koyanların üzerine uzun namlulu silahlarla rast gele ateş açmak suretiyle öldürme girişiminde bulunması olayı sıcaklığını korurken, dün öğle saatlerinde Mardin'in Dargeçit ilçesinde aktif bir HÜDA PAR üyesi olan Mehmet Uğurtay'ın suikast sonucu öldürülmesi ve sonrasında Dicle ilçe başkanının kaçırılması bölgedeki gerilimi had safhaya ulaştırdı.

HÜDA-PAR ÜYESİ ESKİ MUHTAR VE KÖY KORUCUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin’in Dargeçit ilçesinde de, yerel seçimlerde HÜDA-PAR adına seçim çalışması yürüten eski muhtar ve köy korucusu Mehmet Uğurtay, aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında Mardin Dargeçit ilçesinde motosikletli olduğu belirtilen 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu katledilen Mehmet Uğurtay’ın cenazesi Mardin’den otopsi için Diyarbakır’a getirildi.

DİCLE İLÇE BAŞKANI KAÇIRILDI

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan’ın Dicle ilçesi Yokuşlu mevkinde pusu kuran PKK’lılar tarafından kaçırıldığı öğrenildi. Alpaslan’ın yakınlarından alınan bilgiye göre; HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, kendine ait minibüsü ile işten evine dönerken Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde silahlı bir grup PKK’lı tarafından durdurularak kaçırıldı. Alpaslan’ın şu anda nerede olduğu ise bilinmiyor. 

HÜDA-PAR BAŞKANI: BU BİR SAVAŞ İLANIDIR

Her iki olayla ilgili Diyarbakır Dağkapı Araştırma Hastanesi önünde İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın 1,5 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, "Partimiz kurulduğunda özellikle Kürdistan'da ikili bir yapı vardı. Bu ikili yapının unsurları BDP ve AK Parti idi. Kuruluşunun üzerinden 15 ay geçtikten sonra girdiğimiz ilk seçimde üçüncü siyasi güç olduğumuz tescillendi. Öyle görülüyor ki, bu durumdan rahatsız olanlar var" ifadelerini kullandı. 

"15 AYDA DEFALARCA SALDIRIYA UĞRADIK" 

Parti olarak kuruluşlarından bugüne kadar defalarca saldırıya uğradıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Neredeyse her haftaya bir saldırı düşecek şekilde, parti binalarımıza, adaylarımıza veya seçim çalışmasını yapan arkadaşlarımıza saldırılar oldu. Bu saldırılar nispeten küçük saldırılar olduğundan ve BDP seçim öncesi saldırgan bir politika yürüttüğünden hep sağ duyu çağrısı yaptık. Lakin seçimden sonra saldırıların dozunun arttırılarak devam etmesi, bunun seçim gerilimi olmadığını ortaya koyuyor" dedi. 

"Siyasete Silahla Karşılık Verildi" 

Yerel seçimlerden önce BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak'ın, "Eğer HÜDA PAR bir siyasi parti ise siyaset yapsın" yönündeki sözlerini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bugüne kadar temiz ve dürüst bir siyaset yaptık. Fakat biz siyaset yaparken, onlar buna silahlı karşılık verdi. İki Hafta Önce Lice'de belediye meclis adayımızı kaçırmaya teşebbüs ettiler. Adayımız Mikail Ayık direnince, kendisi ve akrabalarına ateş açtılar. Kendisi, kızı ve ağabeyi bu olayda yaralandı. Tesellimiz can kaybının olmamasıydı" diye konuştu. 

"BU BİR SAVAŞ İLANIDIR" 

Bugün Dargeçit'te saat 15 sıralarında şehid edilen Mehmet Uğurtay'ın seçim sürecinde aktif çalışan bir üyeleri olduğunu aktararak açıklamalarını sürdüren Yapıcıoğlu, Uğurtay`ın ölümünden PKK/BDP'yi sorumlu tutarak, "Dargeçit`te partimizin seçim sürecinde aktif bir çalışanı olan Mehmet Uğurtay kardeşimizi şehid ettiler. Bizim siyasetimize silahla karşılık verdiler. Henüz otopsi yapılmadı. Kardeşimizin naaşı mogta bekliyor. Daha cenazemizi defin etmeden Dicle İlçe temsilcimizin yine PKK tarafından kaçırıldığı haberini aldık. Aslında bu bir savaş ilanıdır. Fakat bu sözle dile getirmeye cesaret edemedikleri bir savaş ilanıdır. Sözle siyasetten bahsediyorlar, ancak alttan alta bir savaş ilanında bulunuyorlar." ifadeleriyle gelinen noktanın vahametine dikkat çekti. 

FIRAT HABER AJANSI HABERİ ŞÖYLE VERDİ: "Mardin'de 90'lı yıllarda köy yakan korucu öldürüldü!"

PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı ise haberi okuyucularına şöyle servis etti:

"Mardin'in Dargeçit ilçesinde, 1990'lı yılllarda köy yakma ve köylüleri katletme suçları ile tanınan korucu Mehmet Uğurtay, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, Saray mahallesinde minibüsünde bekleyen Uğurtay, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. 

Ağır yaralanan Uğurtay, kaldırıldığı Dargeçit Devlet Hastanesi'nde öldü.

SİCİLİ KABARIK HİZBULKONTRA SEMPATİZANI KORUCU

Hizbullah sempatizanı Mardin'in Dargeçit ilçesi Altınoluk köyü korucularından Mehmet Uğurtay, 1990’lı yıllarda katıldığı köy yakmaları ve yargısız infazlarla tanınıyor.

19 Temmuz 1993 yılında Mardin sınırında bulunan Siirt'e bağlı Kayıklı köyüne askeri elbiselerle baskın düzenleyen koruculardan biri olan Mehmet Uğurtay, burada onlarca ev ile köylülere ait hayvanların bulunduğu ahırları yakılması, Tahir Yıldırım’ın yaralanması, Abdulcelil Toy’un ise köylülerin gözü önünde katledilmesi saldırısında yer aldı.

Bu saldırıdan hemen sonra Güneşli Köyü’ne saldıran Uğurtay ve beraberindeki korucular, 153 haneyi içindeki tüm eşyalar ve hayvanlarla yaktılar.

Peşinden Kelekçi ve Gaziler Köyü'ne saldırarak burada da onlarca evi eşyalarla birlikte yaktılar. Uğurtay, Ömer Yiğittekin ve Abdulvehap Tunç'un da Abdulcelil Toy gibi katledilmesinde bizzat yer aldı.

18 Eylül 2002 tarihinde Abdulcelil Toy’un öldürülmesi olayında kullanılan G-3 silahının Mehmet Uğurtay’a ait silah olduğu açığa çıkmıştı."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23