• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Huawei, elektrikli otomobil markası girişimi için hazırlanıyor: Yeni sedan geliyor! Geri sayım resmen başladı!

Yeniakit Publisher
2024-02-20 19:01:00 - 2024-02-20 19:13:46
Huawei, elektrikli otomobil markası girişimi için hazırlanıyor: Yeni sedan geliyor! Geri sayım resmen başladı!

Çinli teknoloji devi Huawei, BAIC ile elektrikli otomobil ortaklığını duyurdu. Elektrikli sedan sektörüne damga vuracak aracın detayları çok yakında!

BAIC BluePark New Energy Technology, teknoloji devi Huawei ile birlikte geliştirdiği yeni bir elektrikli sedan modelini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu işbirliği, Huawei’nin elektrikli araç (EV) sektöründeki iddiasını artırması açısından önemli bir adım.

Çinli şirket, ABD yaptırımlarına rağmen bu alandaki rekabet gücünü kanıtlamak istiyor. Modelin detayları henüz açıklanmasa da BAIC BluePark, aracın üstün zeka özellikleriyle sürüş deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacağını vurguluyor. * Huawei bu ortaklıkla elektrikli araç pazarındaki varlığını daha da güçlendiriyor. Daha önce kurmuş olduğu Aito markasıyla 2021 yılından bu yana rakiplerini satışlarda geride bırakan şirket, Chery Auto ile yürüttüğü Luxeed projesinde ise Tesla’nın domine ettiği lüks segmente de iddialı bir giriş yapmıştı.

Gelişmiş sürücü destek sistemleri için gerekli parçalardaki tedarik sıkıntısı gibi sorunlar yaşasa da Huawei, otomotiv sektöründeki ortaklıklarını devam ettiriyor. Changan Auto‘nun yeni girişimi için yatırımlarını artıran şirket, elektrikli araç alanında ne kadar kararlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Özet: Huawei Technologies, BAIC BluePark iş birliğiyle görücüye çıkaracağı üst segment elektrikli sedan modeliyle otomotiv sektöründeki gücünü daha da artırmayı hedefliyor. ABD yaptırımları dahil pek çok zorluğu geride bırakarak otomotiv sektöründeki teknolojik varlığını geliştirmeye odaklanan Huawei, hızla bu alandaki yerini sağlamlaştırıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23