• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HSYK seçimleri Köşk kadar önemli

Yeniakit Publisher
2014-09-08 08:14:00 - 2014-09-07 21:55:07
HSYK seçimleri Köşk kadar önemli

17 yıl Gülen Cemaati içinde kaldıktan sonra ayrılan Araştırmacı-Yazar Said Alpsoy, paralel devlet yapılanmasının son durumunu, geleceğini ve HSYK seçimlerini Akit’e değerlendirdi.

 

 

 Cemaatin şuanda ki durumu hakkında genel bir değerlendirme yapan Alpsoy, 

“Bunlar kendi bünyelerindeki ve hinterlantlarındaki insanları beş kademe değerlendirirler. Beş birlik, beş ikilik, beş üçlük, beş dörtlük ve beş beşlik şeklinde dereceleme yaparlar. Beş beşlik ve beş dörtlükler en üst düzeydir. Bunlar kemiktir. Onları hariç tutuyorum. Beş birlik, beş ikilik, beş üçlük kademeler çok hızlı bir şekilde dağılıyor. Şuan ki bütün iç stratejileri bu dağılmaların önünü kesmeye yönelik. Hem sayısal olarak hem parasal potansiyel olarak yapıyı ayakta tutan bunlardır. Diğerleri çelik çekirdektir, beyin takımıdır falan ama para kaynakları onlar değildir sayıları da son derece sınırlıdır. Çünkü bunlar sadece yönetim kadrosunu oluşturur. Şuan için genel manzara bu. 17 Aralık’ı takip eden sekiz ay boyunca sessiz kaldıktan sonra hasta da olmasına rağmen F. Gülen’in her gün sohbet yapması ve bunun Cemaatin kontrolündeki bütün medya mecralarında duyurulması, yayınlanması hep bu amaca yönelik. Cemaati ayakta tutmaya ve dağılmayı engellemeye yönelik büyük bir telaş içinde olduklarını gözlemliyorum. Buradan da anlaşılıyor ki dağılma çok hızlı” diye konuştu. 

“ZENGİNLERİ TUTMAK İSTİYORLAR”

İflas sinyalleri veren Cemaatin bankası Bank Asya’nın son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan yazar Alpsoy, “Bank Asya’nın durumu dağılmanın yansımalarından biri. Ama sadece Bank Asya’nın iflas sürecine girmesi ile sınırlı değil. Ben sağdan soldan, kişisel tanıdıklardan duyuyorum ki filanca da ayrılmış falanca da ayrılmış. Şu an bütün dertleri bunların Cemaatten uzaklaşmasını ve terk etmesini engellemek. Ancak şuan ki manzaradan bu amaçlarına ulaşamadıklar görülüyor” dedi. 

“KESİNLİKLE BİR YAPILANMA VAR”

Son olarak paralel yapı ile mücadele için kritik öneme sahip HSYK seçimlerini yorumlayan Alpsoy, “F. Gülen hareketi kurulduğu günden bu yana mülkiye, polis, silahlı kuvvetler ve hukuk alanlarına çok önem verdi. Bu alanlar için çok öğrenci yetiştirip söz konusu yerlere yerleştirmeye çalıştı. Buralarda kesinlikle bir yapılanma var. HSYK’da da vardır. HSYK seçimleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar hayati önem taşıyor” açıklamalarında bulundu. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23