• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HSYK için uzlaşı turu

Yeniakit Publisher
2014-01-14 20:44:44 - 2014-01-15 09:30:05
HSYK için uzlaşı turu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HSYK’da yapılması planlanan düzenlemelere ilişkin önceki gün siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmesinin ardından dün de hükümet cephesinden bu yönde bir adım geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek HSYK için anayasa değişikliği önerisi götürdü.

YENİ AKİT / ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HSYK’da yapılması planlanan düzenlemelere ilişkin önceki gün siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmesinin ardından dün de hükümet cephesinden bu yönde bir adım geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek HSYK için anayasa değişikliği görüşmesinde bulundu.

BOZDAĞ VE CANİKLİ’DEN MUHALEFET TURU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleriyle bir araya geldi. Temaslarının ardından kısa bir açıklamada bulunan Bekir Bozdağ, “CHP Grup Başkanvekillerini ziyaretimizde Anayasa değişikliğinde ortak çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Onlar da bunu değerlendireceklerini açıkladı” dedi. Öncelikle CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce’yi ziyaret eden Bozdağ ve Canikli’nin buradaki görüşmeleri 45 dakika sürdü. Ziyaret sonrası açıklama yapan Bozdağ, Adalet Komisyonu’nda HSYK Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

CHP’NİN CEVABI BEKLENİYOR

Görüşmeler sırasında gerek CHP’den, gerek MHP’den gerekse BDP’den bir anayasa değişikliği konusunda partilerin bir araya gelerek uzlaşma ile bir çalışmayı hayata geçirmenin doğru olduğunun değişik isimler tarafından ifade edildiğini belirten Bozdağ şunları söyledi: “Gerek Sayn Kılıçdaroğlu, gerekse Sayın Demirtaş anayasa değişikliğine sıcak baktıklarını ifade ettiler. Bunun üzerine biz de bu görüşmeleri değerlendirdik. Bugün Canikli ile CHP Grup Başkanvekillerini ziyaret ettik. Düşüncemizi partilerine götüreceklerini yetkili organlarında değerlendirdikten sonra kanaatlerini ifade edeceklerini açıkladılar.”

‘MUTABAKAT OLDUĞU TAKDİRDE, BİZ BU MUTABAKATA UYACAĞIZ’

CHP’den alınacak cevaba göre, teklifin görüşmelerinin durdurulup durdurulmama hususunu, kendilerinin de ayrıca değerlendireceklerini belirten Bozdağ, “Anayasa değişikliği konusunda bir mutabakat olduğu takdirde, biz bu mutabakata uyacağız” dedi.

MHP KAPILARI KAPATTI

Bozdağ ve  Canikli CHP’nin ardından MHP’yi ziyaret ederek Grup Başkanvekili Oktay Vural’la görüştüler.  Vural, “Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği görüşler gayet açık ve nettir. Bu süreç içerisinde özellikle rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının devam ettiği süreç içerisinde anayasal yargı organlarına müdahalenin doğru olmadığını ifade ettik.” dedi.

BDP’DEN DESTEK GELDİ

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de  HSYK ile ilgili anayasa değişikliği için uzlaşı arayışına destek vereceklerini belitti.

KILIÇDAROĞLU: 2 ŞARTIMIZ VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,da bir gazetecinin, “Sayın Başbakan’ın, ‘HSYK teklifini geri çekeriz, muhalefet anayasa değişikliğine evet derse’ sözüne ne diyorsunuz?” sorusuna ilişkin “Bir teklifi geri çeksinler, biz söyledik, iki koşulumuzun olduğunu söyledik” dedi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23