• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hoverboard'ların ihracatı yasaklandı

Yeniakit Publisher
2016-03-17 11:05:00 -
Hoverboard'ların ihracatı yasaklandı

Hoverboard'lar konusunda sıkı kuralları ile dikkat çeken Amerika adeta son darbeyi de vurdu.

Uzun süredir hoverboard'lar üzerinde katı kurallar koyan, hatta alışveriş merkezleri, halka açık alanlar vb yerlerde hoverboard'ların kullanımını yasaklayan Amerika, son darbeyi de bugün yaptı.

Birleşik Devletler Uluslararası Ticaret Komisyonu, hoverboard'ların ihracatının yasaklandığını duyurdu. Ancak bu sefer gelen yasak ''güvenlik zaafı'' ile alakalı değil.

Daha önceden hoverboard'lara yönelik gelen kısıtlama ve yasakların sebepleri, ürünlerin ani şekilde baş gösteren alev alma ve patlama sorunuydu. Fakat ihracat yasağının gelmesine sebep olan şey bu sefer Segway'in patentleri ile alakalı.

Segway firmasının hoverboard sistemleri üzerinde sahip olduğu patentler, özellikle Çin'den ihracatı yapılan hoverboard'larda ihlal edilmekte. Yani her üründe olduğu gibi hoverboard'larda da Çinlikler ''çakma'' olayına girince Segway, sahip olduğu patentlerin izinsiz kullanımı sebebi ile komisyona başvuruda bulunmuş, komisyon da bu başvuruyu dikkate alarak cezayı çakmış diyebiliriz.

Bu arada Segway'in aralarında hoverboard'ların denge olayını da sağladığı 400'e yakın patentin sahibi olduğunu da belirtelim.

 

(webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23