• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hoca’nın hedefi İttihad-ı İslam’dı

Yeniakit Publisher
2013-03-02 20:26:00 - 2013-03-02 20:27:28
Hoca’nın hedefi İttihad-ı İslam’dı

Refah-Yol Hükümeti’nin başbakanı, Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ı anmak üzere düzenlenen “Yeni Bir Dünya ve Erbakan” isimli iki günlük sempozyum Ankara’da başladı. Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin efsane Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erba

OSMAN YİĞİT / ANKARA
Refah-Yol Hükümeti’nin başbakanı, Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ı anmak üzere düzenlenen “Yeni Bir Dünya ve Erbakan” isimli iki günlük sempozyum Ankara’da başladı. Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin efsane Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yılında düzenlenen ve bugün de sürecek olan sempozyuma İslam Alemi’nin değişik bölgelerinden çok sayıda temsilci katılıyor.
İSLAM ALEMİNDEN GENİŞ KATILIM
Ankara MEB Şura Salonu’nda düzenlenen programa Tunus’tan Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, Mısır’dan Müslüman Kardeşler Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammed Bedii, Pakistan’dan Cemaat-i İslami Genel Başkanı Seyyid Münevveh Hasan, Malezya’dan İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Avang, Kuveyt’ten Uluslararası Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tahhan’ın yanı sıra Mısır, Malezya, Ürdün, Moritanya, Suudi Arabistan, Yemen, Irak, Tacikistan, Pakistan, Eritre, Kuveyt, Lübnan, Fas, Sudan, Tunus ve Filistin gibi birçok İslam ülkesinden temsilciler katıldı.
GÜL, ERDOĞAN VE ÇİÇEK TELGRAF YOLLADI
Türkiye’den de çok sayıda devlet adamı, siyasetçi ve akademisyen sempozyuma katılım sağlarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek sempozyuma telgraf ile katıldı. 6 ayrı oturumda gerçekleştirilecek sempozyumda, ‘’Erbakan ve İslam Dünyası’nın uyanışı’’, ‘’Erbakan’ın İslam Dünyasına Hizmetleri’’, ‘’Erbakan’ı Anlamak’’, ‘’Akademik Çalışmalarda Erbakan’’, ‘’Erbakan ve İslam Birliği’’ ve ‘’Mevcut Dünya Düzeni ve Erbakan’’ başlıkları ele alınıyor.
KAMALAK: “İSLAM DÜNYASINI
HAREKETE GEÇİRMELİYİZ”
Sempozyumunun açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bugün burada canıyla malıyla cihat etmiş bir mücahidi anmak ve anlamak için bulunmaktayız. Erbakan Hoca hayatını Siyonizmle mücadeleyle geçirdi. Burada İslam coğrafyasından önemli katılımcılar yer almakta. Bu önemli günde şunu belirtmek istiyorum, artık İslam Birliği D8’i kurmalıyız, İslam Barış gücünü kurmalıyız, İslam ortak para birimini kurmalıyız ancak bu şekilde İslam dünyasını harekete geçirir, batıla karşı üstünlüğü sağlarız” dedi.
“İNSANLIK, BATI’NIN
İNSAFINA TERK EDİLEMEZ”
Kamalak, Erbakan’ın her şeyden önce samimi bir mümin ve gerçek bir Müslüman, fikirlerinin ise evrensel olduğunu belirtti. Erbakan ile 1969’da Kahramanmaraş’ta tanıştığını ve büyük heyecan duyduğunu anlatan Kamalak, “Bütün mazlumlar Erbakan ismi geçince ayrı bir duyguya kapılıyor, yürekten heyecanlanıyordu. Uzun yolculuklara katlanarak buraya kadar gelişinizin temel sebebi de budur” diye konuştu. Kamalak, Erbakan’ın her girişiminin engellenmek istendiğini ancak onun asla yolundan sapmadığını ifade ederek, “Kurduğu 5 partinin 4’ü hak nizamı savunduğu, hakkı hakim kılmak için çaba sarf ettiği için kapatılmıştır. Elbette bir sürü gerekçeler yazılmıştır. Ancak partilerinin kapatılmasını gerektiren asıl cümle, ‘Hakkı savunuyor olması, İslam için mücadele ediyor olması’ idi” şeklinde konuştu. Müslümanların kurduğu adil nizamın, 11 asır boyunca insanlığa huzur, barış ve saadet getirdiğini dile getiren Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak ne yazık ki son 300 yıl, dünyaya ırkçı emperyalizm hakim olmuştur. İşte bugün bizler İslam aleminin yeniden ayağa kalkması, krizler, buhranlar, terör ve zulümler altında sarsılan, savrulan insanlığın yeniden huzura kavuşması için buradayız. Çünkü insanlık, Batı’nın insafına terk edilemez. Kuvveti ve menfaati hak sebebi sayan bu küresel emperyalizmin insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey veremeyeceği açık bir biçimde olaylarla ispatlanmıştır.”
“ŞİMDİ SIRA KAPİTALİZMDEDİR”
Bütün beşeri sistemlerin çökmeye mahkum olduğunu belirten Kamalak, “Faşizm çökmüştür, komünizm çökmüştür, şimdi sıra kapitalizmdedir. Elbette küresel emperyalizmin temsilcisi olan kapitalizm de çökecektir” dedi. İnsanlığın tek ihtiyacının hak merkezli bir medeniyet olduğunu, İslam’ı engellemek isteyen karanlık güçlerin de boş durmadığını ifade eden Kamalak, “Dünyanın neresinde bir çatışma, bir savaş, bir zulüm varsa, emin olun orası bir İslam ülkesidir” ifadesini kullandı. Müslümanların aynı duygu ve düşünceyi paylaşması gerektiğini söyleyen Kamalak, “Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle, Sünnisiyle, Şiisiyle, aynı karanlık planların hedefleriyiz. Ya bir oluruz ya da mahvoluruz” şeklinde konuştu. Yaşananların merhum Necmettin Erbakan’ın mücadelesinin ne kadar anlamlı ve ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdiğini anlatan Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı: “D-8 oluşumu bunun en güzel örneğidir. Her şeye rağmen ümitvarız. Çölde haritasız, okyanusta pusulasız değiliz. Çözüm de vardır, çare de vardır. Adı ise ‘İttihad-ı İslam’dır. Yani İslam birliğidir. Erbakan Hocamız bütün ömrünü bunun için harcamıştır. Çeşitli İslam ülkelerinden buraya gelen gönüldaşlarım, her biriniz ülkenizin sınırına bir bakınız, o sınırları sizler çizmediniz, bizler çizmedik. İslam’ı yok etmek isteyen küresel emperyalistler çizdi. Halbuki bizler kardeşleriz. Bir araya gelmemiz lazım. Çünkü bir olmamız için o kadar çok sebep var ki. Rabbimiz birdir, kitabımız birdir, kıblemiz bir. Müslümanların bir araya gelmelerinden başka çare var mı? En kısa zamanda İslam birliğinin kurulması temennisiyle hepinizi selamlıyorum.”
Mustafa Destici: Tek örnek Erbakan
Mustafa Kamalak’ın ardından konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise şunları kaydetti: “Bizler yaratılış gayemizin ne ölçüde olduğunu bilen insanlarız. Bizler şahitlik ederiz ki Muhterem Erbakan Hocamız da bu hassasiyetleri ön planda tutmuş mü’min ve müslüman bir insandı. Hayatına baktığımızda, yaptıklarını önümüze koyduğumuzda ne kadar milli bir şahsiyet olduğunu, ömrünü İslam davasına ayırdığını görürüz. Ancak birlik olduğumuz zaman emperyalist zulümlerin önüne geçeriz. Bizler şahitlik ederiz ki Erbakan bütün işlerinde Allah’ın rızasını gözetmiştir. İnandığı yolda taviz vermeden iktidar olan tek bir örnek var, o da Erbakan’dır. Burada bugün sizlerle olmaktan çok büyük onur ve şeref duydum. Rahmetli Hocamızı sizlerle anmaktan gurur duydum. Burada iki büyük insanı; Erbakan Hocamızı ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyorum.”
l PAKİSTAN CEMAAT-İ İSLAMİ GENEL BAŞKANI SEYYİD MÜNEVVER HASAN: “Erbakan tüm hayatını İslam aleminin bütünlüğü için feda etmiştir. Hiç dinlenmek bilmeyen ruhuyla dünyanın her yerine gitmiştir. Erbakan bütün hayatı boyunca İslam’ı yüceltmek için çalışmıştır. Filistin davasını ümmete anlatmıştır. D-8 oluşumunun fikir babası olan Erbakan, Müslüman ülkeler arasında birliği oluşturmuştur. Erbakan Hoca vasıtasıyla bir araya geldiğimiz bu toplantı İslam birliğini toplayacaktır. Biz her zaman ona müteşekkiriz.”
O iman motoru oldu
l MISIR MÜSLÜMAN KARDEŞLER GENEL MÜRŞİDİ PROF. DR. MUHAMMED BEDİİ: “Erbakan sadece sanayi motoru üretmedi, Türkiye ve dünya için iman motoru oldu. Necmettin Erbakan Allah’ın bir lütfudur, bakın tüm liderler onun için bir araya geldik. Allah bizi Erbakan’ın yolunda ilerlemekte sabit kılsın.”
İslâmsız saadet olmaz
l SAADET PARTİSİ YÜKSEK İSTİŞARE KURULU BAŞKANI OĞUZHAN ASİLTÜRK: “Güç birlikten doğar, Erbakan Hocamızın kurduğu D-8’lerin amacı buydu. İslamsız Saadet olmaz. İslam Alemi bunu fikir olarak biliyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23