• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hoca Müslümanlara siyasi şuur aşıladı

Yeniakit Publisher
2013-03-03 21:52:00 - 2013-03-03 21:52:45
Hoca Müslümanlara siyasi şuur aşıladı

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Erbakan Sempozyumu’nun ikinci ve son gününe çarpıcı açıklamalar damgasını vurdu. “Erbakan’ı anlamak” başlıklı oturumda konuşan Filistin İslâmî Hareket Genel Başkan Yardımcısı Kemal Hatib; Erbakan’ın savaşlara karşı olduğu

OSMAN YİĞİT / ANKARA
Ankara’da düzenlenen Uluslararası Erbakan Sempozyumu’nun ikinci ve son gününe çarpıcı açıklamalar damgasını vurdu.
Sempozyumun 2. gününde “Erbakan’ı anlamak” başlıklı oturumda konuşan Fas Tevhid ve İslâm Hareketi Genel Başkanı Muhammed Hamdavi, İslâmî hareketlerin kendine karşı yapılan uygulamalardan fazlaca rahatsız olmamasını isteyerek, “Bu krizleri ve baskıları Erbakan’ın düşüncelerini, aydın bakışını kullanarak aşabiliriz. Tüm İslâm ülkeleri arasında birlik tesis ederek, Erbakan’ın düşüncelerini hayata geçirebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
“ERBAKAN MÜSLÜMANCA SİYASETİN
‘NASIL’INI ORTAYA KOYDU”
Arap dünyasındaki son gelişmelerden sonra tüm İslâm dünyasının iyi siyasetçilere ihtiyaç duyduğunu dile getiren Hamdavi, “Eski dönemlerde ‘demokrasi helâl mi, haram mı, parlamentoya girmek caiz midir’ gibi konuları tartışırken, Erbakan, siyasi arena içerisinde Müslümanların olmasının zorunluluk olduğunu gösterdi. O her zaman baskılara maruz kalmış, ancak hiç pes etmemiş, sine-i millete dönmüş ve hep daha güçlü yoluna devam etmiştir” diye konuştu.
“İSLÂM ENTERNASYONALİ
KURULMALI”
Reform ve değişim gerçekleştirmek isteyen Arap dünyasının da bugün karşısında sert duvarlar görebileceğini söyleyen Hamdavi, “Bunlar bizi yıldırmamalı. İslâmî hareketler, kendine karşı yapılan uygulamalardan fazlaca rahatsız olmamalı. Siyasi arenadan çekilme gibi düşüncelerimiz asla olmamalı. Bunu Erbakan’ın düşüncelerini, aydın bakışını kullanarak yapabiliriz. Tüm İslâm ülkeleri arasında birlik tesis ederek, Erbakan’ın düşüncelerini hayata geçirebiliriz” dedi.
“KUDÜS ÜMMETİN ONURUDUR”
Hamdavi’nin ardından konuşan Filistin İslâmî Hareket Genel Başkan Yardımcısı Kemal Hatib de Erbakan’ın savaşlara karşı olduğunu, ancak İslâmî direniş için büyük çaba sarfettiğini kaydetti. “Karanlık eller Erbakan gibi bir şahsiyeti yıldırmaya çalıştılar, ama o hep daha gür ortaya çıktı” diyen Hatib, Arap ülkelerindeki devrimlerin başlangıcını Necmettin Erbakan’ın oluşturduğunu söyledi. Erbakan’ın her zaman Filistin halkının yanında yer aldığını, Filistin meselesini sadece “kardeş mazlum halkın davası değil, kendi davası olarak gördüğünü” kaydeden Hatib, “İstanbul’un, Ankara’nın, Kahire’nin, Riyad’ın onuru Kudüs’ten geçer. Kudüs hakarete uğruyorsa bütün âlem-i İslâm hakarete uğruyordur” diye konuştu.
“OBAMA MESCİD-İ AKSA’YA GELME!”
ABD Başkanı Barack Obama’nın 20 Mart’ta İsrail ve Kudüs’e yapacağı ziyareti de hatırlatan Hatib, Obama’nın ziyaretinin tehlikeli olacağını bildirdi. Obama’nın Mescid-i Aksa’yı, tamamen İsrail polisinin himayesinde ziyaret etmesinin planlandığını belirten Hatib, bunun işgal yönetiminin Mescid-i Aksa üzerindeki tahakkümünü daha da güçlendireceği uyarısında bulundu. Hatib, “Buradan Obama’ya sesleniyoruz, Ey Obama! ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa, 144 bin metrekarelik alanıyla, taşıyla, toprağıyla, yerin 7 kat altından semaya kadar yalnızca Müslümanlarındır.’ İslâmî hareketlerin, Obama’nın ziyaretine karşı hazırlıklı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
AHMEDİNEJAD: ERBAKAN D-8’İN MİMARIDIR
Öte yandan; oturumun açılışında, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın sempozyum için gönderdiği mesaj okundu. Mesajında, Necmettin Erbakan’ın derin ve kalıcı izler bıraktığını belirten Ahmedinejad, Erbakan’ın gerginlik ve çatışmalardan uzak, küresel çapta adalet hedefine ulaşmak için olumlu etki bırakacak bir teşkilatın, D-8’in öncüsü ve mimarı olduğunu ifade etti. Ahmedinejad, Erbakan’ın temelini İslâm inancından alan adalet ve insan anlayışıyla, emperyalist ve siyonist mihraklarla sürekli bir mücadele içinde olduğunu kaydetti. Ahmedinejad, Erbakan’ın temelini İslâm inancından alan adalet ve insan anlayışıyla, emperyalist ve siyonist mihraklarla sürekli bir mücadele içinde olduğunu belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23