• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hızlı şarj dönemi geliyor

Yeniakit Publisher
2014-03-01 14:54:00 -
Hızlı şarj dönemi geliyor

Akıllı telefonların şarj ömrünü uzatmak için yeni çareler aranıyor.Akıllı telefon sahipleri akşam telefonlarını şarja koymaktan bıktı. Ancak kötü bir haber geldi teknoloji uzmanları bir hafta dayanan pil değil de hızlı şarj olan teknolojilere yöneldiklerini açıkladı. Yeni pil teknolojisi devrim yapmaya hazır! Teknoloji harikası olan akıllı telefonların zayıf Pil Ömrü nedeniyle çeşitli sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyoruz.

Akıllı telefonlar kullandığı yüksek özellikler nedeniyle şarjı çabuk bitiyor. ve kullanıcılar buna bir çözüm istiyor. Ancak Qualcomm'dan gelen açıklama biraz üzücü.

MWC 2014’te Qualcomm’un İş Geliştirme Baş Direktörü Laurent Fournier ile konuşan Techradar, ondan teknolojinin birkaç gün dayanan cep pillerine doğru değil, daha ziyade hızla şarj olan pillere doğru yöneldiğini öğrendi. Fournier’a göre bir hafta dayanan cep pillerini hayal etmek "aşırı iyimser" bir davranış.

Fournier, sözlerine şöyle devam etti: "Eski GSM telefonlarında gördüğümüz 1 haftalık pil ömrünü, şu anki teknolojiyle akıllı ceplerde elde etmek mümkün değil. Kullanıcıların kullandığı uygulama sayısı ve talep ettikleri şeyler, pilden bu tür bir performans almanıza izin vermiyor."

"Bugünün akıllı telefon pillerinin, genellikle 1 gün dayanması bekleniyor. Biz ise pilin 1 günlük kullanım ömrünü efektif olarak uzatmaktan çok, onu daha hızlı şarj etmeyi sağlayacak yeniliklere yatırım yapıyoruz."

Qualcomm’un bazı ceplerde kablosuz şarj işlevi sunduğu biliniyor. Fournier, kablosuz şarj işlevlerinin 2.0 sürümünü duyurduklarını, takip ettikleri trendin de bu olduğunu söylüyor. Yani telefonumuzu gece şarja bırakmaya bir süre daha devam edeceğiz gibi görünüyor. Sadece belki bu iş, kablosuz şarj gibi işlevlerle biraz daha kolay olacak.

TELEFONUNUZUN ŞARJ SÜRESİNİ UZATMANIN YOLLARI

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük dertlerinden biri şarjın çok hızlı tükenmesi. Şu ana kadar akıllı telefonların bataryalarının şarj süresini uzatma girişimleri çok da iç açıcı değil.

Ancak bu yöntemler şarjın dayanma süresini uzatabilir:

Şarj etmek için bitmesini beklemeyin. Seviye yüzde 40’lara düştüğünde telefonu şarja takın.
Telefonu sürekli titreşimde tutmak daha çok enerji götürür.

Arka planda sürekli çalışan uygulamalar şarjın hızlı bitmesine neden olur. Kullanılmayan uygulamaları kapatmak şarjın daha uzun dayanmasını sağlar.

Çok büyük dosyalar indirmeyeceksiniz Wi-Fi’ın kapalı kalması bataryayı dinlendirir.

Bulunduğunuz konumu algılamaya çalışan uygulamalar şarjın daha hızlı bitmesine neden olur. Gerekmediği sürece ayarlar kısmından telefonun GPS özelliğini kapatmak dayanma süresini arttırır.

Ekran parlaklığı şarjı en çok götüren öğelerden. Ekran parlaklığını azaltmak bu durumu bir nebze de olsa çözer.
Telefonlardaki tuş kilidi bölümü sadece güvenlik değil, ekranı kararttığı için şarjın da daha çok dayanmasına yardımcı olur.

Şarjınız bitmek üzereyken telefonu kullanmadığınız anlarda uçak moduna almanız, tüm sinyaller kesileceğinden dolayı süreyi de uzatır. Böylece acil durumlar için hala şarjınız kalmış olur.

Aşırı sıcaklar şarjı daha hızlı bitirir. Bu nedenle özellikle sahillerde telefonu güneş altında bırakmak pek iyi bir fikir değil.

Şarj azaldığında bildirimleri kapatmak ömrü uzatabilir. Facebook, e-mail, Twitter gibi uygulamalardan sürekli gelen bildirimler şarjı götürüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23