• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan'da cinsel istismarcıların idam edilmesine yönelik ilk adım atıldı! Cinsel istismarcılar idam edilecek

Yeniakit Publisher
2024-09-03 22:05:00 -
Hindistan'da cinsel istismarcıların idam edilmesine yönelik ilk adım atıldı! Cinsel istismarcılar idam edilecek

Hindistan'da, cinsel istismar sonucu ölüme yol açan kişilerin idam edilmesini öngören yasa tasarısı Batı Bengal Eyalet Meclisinde kabul edildi.

India Today gazetesinin haberine göre, cinsel istismar suçuyla ilgili düzenlemeler içeren "Aparajita Kadın ve Çocuk Yasa Tasarısı", Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee tarafından meclise sunuldu.

Cinsel istismar sonucu mağdurun ölümüne ya da bitkisel hayata girmesine neden olan suçlulara ölüm cezası verilmesini öngören yasa tasarısı, eyalet meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Tasarıda cinsel istismar suçlarından hüküm giyenler için şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezası da öngörülüyor.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARIYLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YAPAN İLK EYALET OLDU

Böylece, ülkede "cinsel istismar, toplu cinsel istismar ve çocuklara yönelik cinsel suçlarla" ilgili yasalarda değişiklik yapan ilk eyalet Batı Bengal oldu.

Meclisten geçen tasarı, Batı Bengal Valisi Ananda Bose ve Hindistan Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu'nun onaylaması halinde yürürlüğe girecek.

NE OLMUŞTU?
Batı Bengal eyaletinin Kalküta şehrindeki RG Kar Tıp Koleji'nde çalışan 31 yaşındaki kadın doktor, 9 Ağustos'ta 36 saatlik vardiyasının ardından çalışanlara ayrılan dinlenme odası olmadığı için seminerlerin yapıldığı bir odada uyumuştu. Ertesi sabah meslektaşları, kadının cansız bedenini yarı çıplak ve vücudunun çeşitli yerlerinde ağır yara izleriyle bulmuştu.

Hastanede gönüllü çalışan Sanjoy Roy isimli bir görevli konuyla ilgili olarak gözaltına alınmıştı. Ancak "örtbas ve ihmal" suçlamalarının ardından vaka, yerel polisten Merkezi Soruşturma Bürosuna (CBI) devredilmişti.

Ülke genelindeki çeşitli şehirlerden çok sayıda doktor, meslektaşlarının cinsel istismara uğrayıp öldürülmesi sebebiyle süresiz grev kararı aldıklarını açıklamıştı.

Olayla ilgili eyaletteki birçok kentte binlerce kişi, sosyal medyadaki çağrılar üzerine bir araya gelmişti. Kalküta'nın 100 noktasında gösteriler düzenlenirken, Yeni Delhi, Haydarabad, Mumbai ve Pune gibi şehirlerde de olay protesto edilmişti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23