• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hilmioğlu için bana dosya gelmedi

Yeniakit Publisher
2014-01-20 21:19:19 - 2014-01-21 12:39:11
Hilmioğlu için bana dosya gelmedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu.

ANKARA - Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında ETÖ tutuklusu Fatih Hilmioğlu’nun sağlık sorunları ve affı ile ilgili bir soru üzerine, “Dosyalar önüme gelirse ben ancak o zaman devreye girebiliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, “Güney Osetya ve Abhazya sorunlarına Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği ilkesi çerçevesinde çözüm bulunmasına inanıyoruz. Bu çerçevede desteğimizi her zaman veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ahıska Türklerinin yurtlarına dönüşüne de insani bir konu olarak bakıyoruz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra soruları cevapladı.

“BENİM BÖYLE BİR YETKİM YOK”

Cumhurbaşkanı Gül, 5 yıldır Ergenekon davasından tutuklu olan ve kanser tedavisi gören eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile ilgili bir soru üzerine, “Benim yetkim, belli bir prosedürden sonra Adli Tıp vasıtasıyla benim önüme dosyalar gelirse ben ancak o zaman devreye girebiliyorum. Bu bakımdan gerek hasta olanların gerekse yaşları çok ilerlemiş olanların dosyalarının bir an önce önüme gelmesini arzu ediyorum ki ben de o zaman üstüme düşeni yapabileyim. Bu konuların hızlandırılması ve çalışmaların daha titiz yapılmasıyla ilgili talimatlarım oldu.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün ayrıca Robert Koleji Vakfı Mütevelli heyetini ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’ı kabul ederek bir süre görüştü.

Çiçek: Ermeni kampanyaları ilişkimizi zehirlemesin

Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de ayrı ayrı görüştü. Görüşmede konuşan Çiçek, Gürcistan’da yaşananları takdirle izlediklerini, güzel bir seçim olduğunu ifade etti.  Çiçek ayrıca, “1915 olaylarıyla ilgili olarak, 2015’e gelirken Ermenistan ve diasporanın karalama kampanyası var. Bugüne kadar gösterdiğiniz tavır, bizim bakımımızdan takdirle karşılanan bir husus, devamını arzu ederiz. İlişkilerin zehirlenmesine fırsat vermeyin lütfen” dedi.

ERDOĞAN, MARGVELASHVİLİ İLE BİR ARAYA GELDİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleştirilen yemeğe, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı İbrahim Kalın ile Türkiye-Gürcistan Dostluk Grubu üyleri de katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23