• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hıdrellez kutlaması

Yeniakit Publisher
2015-05-06 11:20:00 -
Hıdrellez kutlaması

İstanbul'da Hıdrellez bu yıl da Ahırkapı'da yerli ve yabancı turistlerin, İstanbulluların katılımıyla kutlandı.

Kendisine yapılan atıflara göre yeşil giyen, ağaçların altına, kırlık alanlara ve su kenarlarına dokunarak baharın geldiğini müjdeleyen İlyas peygamberin Hızır Aleyhisselam ile yeryüzünde kavuştukları tek gün olarak kutlanan 6 Mayıs, Hıdrellez, bu yıl yine kutlandı.

Baharın müjdesi olarak kabul edilen "Hıdırellez Bayramı", Ahırkapı'da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Ayasofya Müzesi önünde toplanan Ahırkapı Mahallesi sakinleri ile yerli ve yabancı turistler, müzik eşliğinde oynayarak Ahırkapı Keresteci Hakkı Sokağı'na geldi.

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olarak kabul edilen bayram dolayısıyla rengarenk ve farklı kıyafetler giyinen, başlarına çiçekler takan vatandaşlar, saatlerce eğlendi. Yabancı turistlerin klarnet, zurna ve darbuka eşliğinde Roman havasını oynamaya çalışması ise renkli görüntüler ortaya çıkardı.

İZMİR'DE HIDIRELLEZ

İzmir'de Roman vatandaşlar, Tepecik Mahallesi'nde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'nde buluştu.

Mahalledeki kutlamalara katılan Roman vatandaşlar, şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi. Renkli kıyafetler giyen genç Roman kızlar, konuklarıyla baharın gelişini kutladı. Ayrıca aralarında Bursa, Ankara, Kakava gibi Türkiye'nin birçok şehrinde ve ilçesinde Hıdrellez kutlandı.

Kaynak: AA - Al Jazeera

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23