• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Herzog açıklama yaptı! İsrail geri adım attı

Yeniakit Publisher
2024-04-14 22:27:00 -
Herzog açıklama yaptı! İsrail geri adım attı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının "Savaş ilanı niteliğinde" olduğunu ancak bölgede savaş istemediklerini söyledi.

Herzog, İngiliz Sky News televizyonuna İran'ın dün geceki hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını "savaş ilanı" olarak nitelendiren Herzog, "itidalli oldukları, (İran ile çatışmanın) yansımalarını bildikleri ve ortaklarıyla müzakereleri olduğu için tüm seçenekleri değerlendirdiklerini" ifade etti.

İsrail'in "barış yanlısı" olduğunu savunan Herzog, "İsrail’in kuruluşundan bu yana bu bölgede aradığı son şey savaşa gitmektir" dedi.

İsrail için öncelikli meselenin Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması olduğunu dile getiren Herzog, Gazze'de "çok sayıda geçiş kapısı açtıklarını ve büyük miktarda yardımın da paraşütlerle atılmasını sağladıklarını" öne sürdü.

Öte yandan İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından bir araya gelen İsrail Savaş Kabinesi, İsrail basının toplantıya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Savaş Kabinesi toplantısının İran’a verilecek karşılık konusunda karara varamadan sona erdiği aktarıldı.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

birgün

sıkıyı görünce tırstı ,alışmış taş atana bomba atmaya .şimdi ne oldu titriyorsunuz sırf iranla degil tüm bölgeyle savaşacaktınız .

Ferhat

Tiyatro bitti diyor herif.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23