• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DSÖ analizi: Cep telefonu kullanımı beyin kanseri riskini artırmıyor! Herkesin elinde 1 tane var

Yeniakit Publisher
2024-09-09 00:35:00 - 2024-09-09 08:19:24
DSÖ analizi: Cep telefonu kullanımı beyin kanseri riskini artırmıyor! Herkesin elinde 1 tane var

Beyin kanseri riskinin 1990'ların ortalarından bu yana cep telefonlarının popülaritesindeki büyük artışa rağmen, kanseri motor gibi çalıştırmadığı ve beyin kanseri riskinin değişmediği ortaya çıktı. Son çalışmalara göre, cep telefonları faydası kadar tehlike saçıyor mu? Cep telefonları, 5G teknolojisi insan sağlığına zararlı mı? İşte yeni araştırmalar...

1990'ların ortalarından bu yana cep telefonlarının popülaritesindeki büyük artışa rağmen, beyin kanseri riskinin değişmediği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü'nün de onayladığı son çalışmalara göre, cep telefonları beyin kanseri riskini artırmıyor.

Son yıllarda cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırıp artırmadığına dair endişeler sürekli gündemde. Ancak, 1990'ların ortalarından bu yana cep telefonlarının artan kullanımına rağmen, beyin kanseri riskinde herhangi bir artış görülmedi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından desteklenen kapsamlı bir inceleme, cep telefonlarının beyin kanseri riski üzerindeki etkilerini araştırarak bu konuda çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

CEP TELEFONLARI VE BEYİN KANSERİ İLİŞKİSİ: ARAŞTIRMALARIN SONUÇLARI

Yeni Zelanda'nın Auckland Üniversitesi'nden kanser epidemiyolojisi fahri profesörü Mark Elwood'un liderliğindeki araştırma, 63 farklı çalışmayı inceledi. Araştırma, cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırıp artırmadığını değerlendirdi. Elwood, "10 yıldan fazla süren cep telefonu maruziyeti ve yüksek arama süreleri dâhil olmak üzere, beyin kanseri riskinde belirgin bir artış bulamadık," şeklinde konuştu.

UZUN SÜRELİ KULLANIMLARIN ETKİSİ: VAR MI, YOK MU?

Araştırmalar, cep telefonlarının beyin kanseri riski üzerindeki etkilerini değerlendirmek amacıyla İsveç, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Finlandiya'dan yaklaşık 250.000 kişiyi inceledi. Sonuçlar, cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığını ve bu teknolojilerin kullanımındaki artışa rağmen beyin kanseri, lösemi ve diğer ilgili kanser türlerinde belirgin bir artış görülmediğini ortaya koydu.

5G TEKNOLOJİSİ VE SAĞLIK: NE KADAR ENDİŞELENMELİYİZ?

5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte, yeni bir endişe dalgası ortaya çıktı. Ancak Elwood, 5G ağlarıyla ilgili önemli bir araştırma olmamakla birlikte, yüksek frekanslı radar çalışmalarıyla benzer bir risk artışı gözlenmediğini belirtti. Danimarka Kanser Enstitüsü'nden Aslak Harbo Poulsen de, cep telefonlarının yaydığı radyasyon ile tümörler arasında güçlü bir ilişki bulunmadığını vurguladı.

SONUÇ: BİLİMSEL BULGULARA GÖRE ENDİŞELERE GEREK YOK

Sonuç olarak, mevcut bilimsel veriler cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığını gösteriyor. Araştırmalar, cep telefonlarının sağlığa potansiyel etkilerine dair endişelerin şu aşamada temelsiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle, cep telefonu kullanımına dair kaygıların azaltılması gerektiği söylenebilir.

Uzmanlar kanserin erken teşhisin önemine dikkat çekiyor "Herkes tarama yapsın. Erken teşhis hayat kurtarıyor'' diyen uzmanlar, insanlığın geleceği için uzmanlar tarafından verilen reçete acilen hayata geçirilmeli uyarıları yapılıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Erol USTA

Biz erişemediğimiz için kesin zararlıdır. Erişince insan ömrünü ne kadar uzatıyor başlığıyla çıkarsınız.

Erol USTA

Bizim İçişleri bakanımız Tekirdağ Valisi iken Coca-Cola'yı Fanta içerek protesto etmişti. Bu Fransa neyi hedeflemektedir ki ikisine de aynı tarifeyi uygulamaktadır?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23