• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her yerde ‘böcek’ var!

Yeniakit Publisher
2014-12-31 08:27:00 - 2014-12-31 08:05:33
Her yerde ‘böcek’ var!

Paralel ihanet çetesinin 360 bin kişiyi dinlediği ortaya çıkarken, Mustazaflar Cemiyeti’nde de 2 adet dinleme cihazı bulunması, ‘her yer böcek, her yer kulak’ yorumlarına yol açtı.

HABER MERKEZİ - İhanet çetesinin 360 bin kişiyi dinlediğinin belirlenmesi gündeme bomba gibi düştü. Paralel devlet yapılanmasının; eski başbakanlardan Necmeddin Erbakan’ı ‘Hizbullah’, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal’ı ‘İBDA-C’, işadamı Cavit Çağlar’ı ‘PKK’, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’u ‘organize suç örgütü’ altında dinlemesi; Genelkurmay Başkanlığı ve Anayasa Mahkemesi üyelerini teknik takibe alması kamuoyunda tartışılırken, yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi’nde dinleme cihazı bulundu.

MUSTAZAFLAR CEMİYETİNDE DİNLEME CİHAZI

Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Emin Tetik, şube binasında elektrik prizlerine yerleştirilmiş halde bulunan dinleme cihazı olduğunu öne sürdükleri düzenekleri adliye binası önünde basın mensuplarına gösterdikten sonra savcılığa teslim etti.

Yasalar çerçevesinde faaliyet yürüttükleri derneklerine karşı yapılan dinleme faaliyetinin boş bir çabanın ürünü olduğunu ifade eden Tetik, “Derneğimizde elektrik prizlerini yenilemek maksadıyla tadilat yaptık. Biri başkan odasında ötekisi de oturma salonumuzdaki prizlere yerleştirilmiş halde iki dinleyici aleti olduğu tahmin ettiğimiz düzenek bulduk” dedi.

Düzeneğin toplumda iyiliğin yayılmasını istemeyen çetelerin faaliyeti olduğunu bildiren Tetik, şunları kaydetti:
“Böyle bir sistemi oluşturmak ve devamlılığı sağlayacak donanım ancak güvenlik güçlerinin imkanları dahilindedir. Bu düzeneklerin incelenerek gerekli tahkikatın yapılması, düzenekleri oraya yerleştirenler ve dinleme olayını gerçekleştirenler hakkında yasal işlemlerin başlatılması için savcılığa teslim ediyoruz.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23