• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hepsi oturdu o ayağa kalktı! Erdoğan'ı ayakta alkışlayan İYİ Partili Beker'in HDP açıklaması gündemde

Yeniakit Publisher
2023-06-04 19:44:00 - 2023-06-05 11:29:22
Hepsi oturdu o ayağa kalktı! Erdoğan'ı ayakta alkışlayan İYİ Partili Beker'in HDP açıklaması gündemde

TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek resmen 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a CHP'li, İYİ Partili ve HDP'li milletvekilleri saygısızlık yaparken İYİ Partili Adnan Beker'in grubundan ayrı davranarak Erdoğan'ı ayakta alkışladığı görüldü.

28 Mayıs'ta sandığa gömülen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP/Yeşil Sol Partili milletvekilleri ile CHP'li ve İYİ Partili milletvekilleri milletvekillerinin TBMM'deki yemin törenine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saygısızlık yaparak ayağa kalkmamışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninde de aynı saygısızlığı sürdüren CHP'li, İYİ Partili ve HDP/Yeşil Sol Partili milletvekillerinin tutumu tepkiyle karşılandı.

İYİ Partili Beker gurubundan ayrı davrandı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'in ise parti grubundan ayrı davranarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta alkışladığı görüldü. Öte yandan İYİ Partili milletvekillerinden bazılarının da "Biz neden CHP ve HDP ile yan yana duruyoruz. Bu mesele milli bir mesele, Cumhurbaşkanına saygı duymamız gerekir" tepkisi gösterdiği öğrenildi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, İYİ Parti kaynaklarıyla yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Burhan, "İP'li bir kaynağın, HDP ile yan yana devam etme görüntüsü verilirse yakında İYİ Parti'den kopmalar başlar" dediğini aktardı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker 14 Mayıs'a giden süreçte, "HDP ile yan yana görüntü İYİ Parti'ye zarar verdi" demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Milliyetçimuhafazakar

Hem böyle saygısızlık yapıyorlar,hdp-nin yanında yer alıyorlar ondan sonra da millet neden bize oy vermiyor diyorlar.Milletten uzak olursanız gün gelir millet sizi siler atar..

ihsan ünal

Devlette devamlılık ve teamüller esastır. Halkın büyük çoğunlukla oyuna almış taktirini kazazmış ayrıca Dünya Çapında sevilen bir lider olmuş kişi Bizim yapmamız gereken hak ettiği saygıyı göstermektir. Göstermeyenler bu milleti anlayamayanlardır. Zira 100 sene de geçse anlamadıkları ortada....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23