• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hemşehrilerinden Dumanlı’ya tepki!

Yeniakit Publisher
2014-12-18 08:00:00 - 2014-12-18 07:57:16
Hemşehrilerinden Dumanlı’ya tepki!

14 Aralık operasyonu sırasında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya yapılan operasyona hemşehrilerinden destek geldi. Akit’e konuşan AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, ENSAR Vakfı Yozgat Şube Başkanı Hüseyin Durusoy ve Yozgat İmam Hatip Lisesi Mezunları Vakfı Başkanı Ahmet Muti Güneşer Yozgat halkının paralel yapıya yönelik yapılan operasyonlara destek verdiğini kaydetti.

UFUK AKAY / ANKARA - 14 Aralık operasyonu sırasında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya yapılan operasyona hemşehrilerinden destek geldi. Akit’e konuşan AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, ENSAR Vakfı Yozgat Şube Başkanı Hüseyin Durusoy ve Yozgat İmam Hatip Lisesi Mezunları Vakfı Başkanı Ahmet Muti Güneşer Yozgat halkının paralel yapıya yönelik yapılan operasyonlara destek verdiğini kaydetti.

“AK VE KARA ORTAYA ÇIKTI”

Ak ve kara ortaya çıktığı için halkın böyle bir desteği söz konusu olamaz diyen, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, “Paralel yapı ile bağlantılı olanlar ilişkisini kestiler. Yozgat genelinde Ekrem Dumanlı’nın destek görmesi gibi bir durum mümkün değil. 31 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde Yozgat halkı paralel yapıya yönelik düşüncelerini sandıkta en iyi şekilde yansıtmıştır. Yozgat’tan, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 60 civarında, AK Parti yerel seçimlerde yüzde 55’in üzerinde oy aldı; bu oy oranı halkın paralel yapının karşısında olduğu şeklinde yorumlanmalıdır. Nereden bakarsanız bakın Ekrem Dumanlı denen şahsa Yozgat’ın destek vermediği gerçeği ile yüzleşirsiniz” dedi.

“HALK sahte KAHRAMANLIK NUMARALARINA İTİBAR ETMEZ”

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, Yozgat halkının her zaman milli iradenin, demokrasinin kalkınmanın yanında durduğunu ifade ederek, “Halk devletin üniter yapısını koruma ve kollama görevinin bilincindedir. AK Parti kurulduğu andan itibaren Yozgatlıların teveccühüne mazhar olmuştur. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgatlı olmasına rağmen halk eser milliyetçiliği yaparak Tayyip Bey’i seçti. Adliye önünde üç beş kişinin eylemi dışında Yozgat halkının tamamı Ekrem Dumanlı ve tüm paralel yapı mensuplarının karşısında olduğunu göstermiştir. Kahraman yapılmaya çalışılan bu kişiler devletin üniter yapısının karşısında duruyor ve devletin gizli sırlarını uluslararası şebekelere peşkeş çekiyorsa Yozgat halkı bu insanların karşısında durur. Yozgatlılar bu sahte kahramanlık numaralarına itibar etmez” şeklinde konuştu.

“OPERASYONLAR SONUNA KADAR DEVAM ETMELİ”

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli konu ile ilgili olarak, “Biz paralel yapının bu ülke için doğru işler yapmadığını biliyoruz. Ekrem Dumanlı’nın Yozgatlı olması halkın onu desteklemesi için, onun arkasında durması için yeterli değildir. Bir suç işlenmiş ise Yozgat halkı bu suçu işleyen kendi evladı dahi olsa karşısında duracak kadar mert bir yapıdadır. 14 Aralık operasyonu basına yapılmış bir operasyon değildir. Suçlu olan herkese yargı yolu açıktır. Biz insanların makam mevki ayrımı yapılmaksızın yargılanması taraftarıyız. Operasyonu bu bağlamda ele almalıyız. Ülkenin birliği ve dirliği için bu operasyonun sonuna kadar devam etmesi ve suçlu var ise cezalandırılmaları gerektiği düşüncesindeyiz” diye konuştu.

“DEVLETİN YANINDA OLURUZ”

“Biz devletimizin karşısında duran hiçbir kurumla birlikte hareket etmeyiz; devletimizin yanında oluruz” diyen ENSAR Vakfı Yozgat Şube Başkanı Hüseyin Durusoy ise, “Yozgat halkı daima doğrunun yanında durmuştur. Ekrem Dumanlı’nın kahraman olma çabalarını hayretle takip ediyoruz. Yozgat halkı bu insanlara itibar etmiyor. Biz Ekrem Dumanlı’nın arkasında yer almıyoruz. Mahkemeye çıkıp savunmasını yapar ve çıkan sonuca tüm toplum razı olur” dedi.

“İHANET ŞEBEKESİ ORTAYA ÇIKARTILMALI”

Yozgat İHL Mezunları Vakfı Başkanı Ahmet Muti Güneşer, Yozgatlıların Dumanlı’nın değil haklının yanında olacağını belirterek, “Paralel yapının verdiği zarar ortadadır. Bu yapıya karşı mücadele edilmesi suçlular var ise bunların ortaya çıkarılması doğaldır ve yapılması gerekir. Kendilerini kahraman olarak göstermeye çalışanlara, halk en güzel cevabı sandıkta vermiştir. Biz ülkeyi sıkıntıya sokan ihanet şebekesinin ne kadar unsuru var ise hepsinin ortaya çıkartılıp yargılanması düşüncesindeyiz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23