• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Helal yatırıma Kaanlar dopingi

Yeniakit Publisher
2014-09-13 08:16:00 - 2014-09-12 22:11:50
Helal yatırıma Kaanlar dopingi

Türkiye’nin helal gıda konusunda daha aktif rol alması gerektiğini vurgulayan helal gıda sektörünün önemli firmalarından Kaanlar Pazarlama Satış ve İş Geliştirme Grup Müdürü Abdurrahman Kaan, firma olarak 32 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, bu yıl 13 milyon lira ciro hedeflediklerini açıkladı. 30 milyon dolarlık yatırımla Tekirdağ Malkara’da kurdukları fabrikanın dünyanın en önemli tesislerinden biri olduğunu ifade eden Kaan, 10 milyon dolarlık ilave yatırım daha gerçekleştireceklerini söyledi.

CEVAT KIŞLALI / İSTANBUL - Helal Gıda sektörünün en önemli firmalarından Kaanlar, sağlıklı üretim ve tüketim konusunda gösterdiği hassasiyetle dikkat çekerken, geçtiğimiz hafta  İstanbul CNR’da düzenlenen Helal Gıda Fuarı’nın da gözdelerinden oldu. Kaanlar Pazarlama Satış ve İş Geliştirme Grup Müdürü Abdurrahman Kaan, Yeni Akit’e yaptığı değerlendirmede sektörün dinamiklerini aktarırken Türkiye’nin ‘Helal Gıda’ konusunda daha aktif rol alması gerektiğini ve halkın bu konuda bilinçlenmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

32 ÜLKEYE 8 MİLYON LİRALIK İHRACAT

Türkiye’nin 80 ilinde hizmet vermeye devam ettiklerini, bölge olarak tali bayilikler verdiklerini kaydeden  Abdurrahman Kaan, “Firma olarak 32 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ortadoğu ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler’de önemli bir ağırlığımız var” dedi.  Kaan, “Japonya’dan Amerika’ya, Hong Kong’tan  Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada ihracatımız var. Mısır, Fas, Kuveyt, Irak, Lübnan ve Suudi Arabistan’da daha aktifiz. 2013 yılında 8 milyon liralık ihracat cirosu yaptık. Bu yıl bu rakamı 13 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. Ciro olarak da ilk 500’e giren firmayız” şeklinde konuştu.

RUSYA PAZARINA DA GİRECEK

Yöresel ürünlere ağırlık verdiklerini, ithal ürün gruplarını Türkiye’de ürettiklerini söyleyen Abdurrahman Kaan, dünyanın en pahalı sütünün Türkiye’de olduğunu ve maliyetin azaltılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğine atıf yaptı. Rusya pazarına giriş hazırlıkları yaptıklarını belirten Kaan şunların altını çizdi: “Grubumuzda 750 çalışan bulunuyor. Süt ürünlerinde 10 bin üretici ile temas halindeyiz. Zeytinde ise 2 bin üreticiyle çalışıyoruz. Toplamda 50 bin kişi, 10 bin aileye hizmet ediyoruz. Çalışanlarımızı maddi yönden tatmin ediyoruz. Çalışmalarımız bölgesel kalkınmaya da katkı sağlıyor. Helal dairede tüm işçilerimizin önceliklerine kulak veriyoruz. Üretimden tüketim sürecine kadar bu hissiyata sahibiz.” 

MALKARA’YA 10 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

Trakya sütünün üçte birini işlediklerini, Tekirdağ  Malkara’da süt fabrikasıyla dünyanın en önemli tesisine sahip olduklarını hatırlatan Abdurrahman Kaan, bugüne kadar tesise 30 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve 10 milyon dolarlık ilave yatırım yapacaklarını söyledi. Zeytin fabrikalarının Manisa Akhisar’da önemli bir üretim gerçekleştirdiğini de belirten Kaan, helalinden üretimin tüm kıstaslarının sağlandığına vurgu yaptı. “El değmeden insansız üretim yapıyoruz. Katkısız ve helalinden olması bizim için önemli. Yediklerimiz, içtiklerimiz nesillerimizi de ilgilendiriyor” diyen Abdurrahman Kaan, “Bir müslüman için helal kazanç ve helal lokma çok önemli. Diğer gıda fuarlarından ziyade Helal Gıda Fuarı’na öncelik vermemiz de bu hassasiyetten kaynaklanıyor” yorumunu yaptı.

HELAL GİDADA TOPLUMUN BİLİNÇ SEVİYESİNİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR

“Sivil toplum kuruluşlarına helal bilincinin geliştirilmesi alanında görevler düşüyor” diyen Kaanlar Pazarlama Satış ve İş Geliştirme Grup Müdürü Abdurrahman Kaan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun hassasiyetinin geliştirilmesi ve bilinçlendirme önemli bir öncelik. Tarımsal kobicilik ön planda olmalı. Çiftlik modellemelerinin sektöre ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Hammadde tedariğindeki iyileştirmeler ve teşvikler doping etkisi yapar. Sektörde önemli bir istihdam açığı var. Kalifiye ve sertifikalı eleman öncelik arzederken Doğu'daki birkaç il dışında çalıştıracak işçi bulmakta zorluk çekiyoruz. Kamunun desteği arttıkça çözüme ulaşmamız da daha kolay olacak."Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23