• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Helal olsun sana Ayşenur! Gazze’den önce bakın nereye gitmiş

Yeniakit Publisher
2024-09-11 22:39:00 - 2024-09-11 22:39:59
Helal olsun sana Ayşenur! Gazze’den önce bakın nereye gitmiş

İşgalci siyonist askerler tarafından Batı Şeria’da şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi, Ayşenur’un Arakan'daki Müslümanlara yapılan katliam için Myanmar'a da gittiğini söyledi.

Yılmaz Eygi, geçtiğimiz günlerde İşgalci İsrail’i protesto etmek üzere Filistin'e giden ve siyonist askerler tarafından vurularak şehid olan yeğeni aktivit Ayşenur Ezgi Eygi’yi anlattı.

Evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asan Ayşenur Ezgi Eygi'nin amcası Yılmaz Eygi, yeğeninin en son 15 gün önce kendilerini Didim'de ziyaret ettiğini, Muğla ve Antalya'daki akrabalarına da gittikten sonra İstanbul'a döndüğünü aktaran Eygi, "Oradan da BM toplantısı için Ürdün'e geçeceğini söyledi. Filistin'e geçeceğini bize söylemedi. Belki de karşı çıkacağız diye söylemedi." dedi.

“Müslümanlara yapılan katliam için Myanmar'a da gitti”

“O bizden çok çok farklı düşünen birisiydi insanlık açısından” diyen Yılmaz Eygi, “Sadece burası değil geçmiş dönemde Myanmar'a da gitti orada Arakan'daki Müslümanlara yapılan katliam için. Geçen İtalya'ya gitti oradaki mülteciler için. Nerede bir ihtiyaç varsa oraya gönüllü olarak gidiyordu." ifadelerini kullandı.

 

Eygi, yeğeninin ABD'de üniversiteden mezun olurken de Filistin bayrağı açtığını, akademik kariyer düşündüğünü ve BM'nin tüm toplantılarına da katıldığını ifade etti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Allah gani gani rahmet eylesin. İçinde ki zulümde uğrayan Müslümanlara olan sevgisi mücaledelesi cennete gitmesine vesile olsun. Allah böyle insanların sayısını arttırsın.

Helal!

Tam bir iman örneği. Başının açıklığına takılanlar, bu güne kadar, bu kız kadar Allah yolunda cesaret gösteremediler. Yazıklar olsun!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23