• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hedeflerinde ekonomi var

Yeniakit Publisher
2013-12-26 21:15:15 - 2013-12-27 09:33:24
Hedeflerinde ekonomi var

Hükümete yönelik kirli operasyonların arkasında dev projeleri baltalamak yatıyor. AK Parti MKYK üyesi Dr. Ömer Bolat, Türkiye’nin ekonomisini hedef alan darbecilerin, yolsuzlukla mücadelede 642 milyar lira parayı kurtaran hükümete çamur atmaya çalıştıklarını söyledi.

MEHMET ÖZMEN-İSTANBUL - AK Parti MKYK üyesi Dr. Ömer Bolat, Türkiye’de son yapılan operasyonların yolsuzlukla mücadele olarak görmediğini belirterek, “AK Parti 11 yıldır iktidarda ve ilk gününden itibaren Türkiye’de 28 Şubat sürecinin ve yılların yanlış yönetiminin ortaya koyduğu yoksullukla, yolsuzluklarla ve yasaklarla mücadele ede gelmiştir. Türkiye’nin en büyük yolsuzluğu 2000-2001 yıllarındaki 22 tane özel bankanın ve 4 tane kamu bankasının soyulmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu bankaların TMSF’ye devredilmesiyle 52 Milyar dolarlık zarar ve bu zarar için 11 senedir ödenen 410 Milyar Liralık faiz yüküdür. AK Parti yolsuzluklarla mücadele ede ede 642 Milyar faize gidecek parayı kurtarmış halka maaş olarak hizmet olarak, yardım ve destek olarak kanalize etmiştir” dedi.

AK Parti ile icraat noktasında rekabet edemeyenlerin seçimler öncesinde son bir silah olarak yolsuzluk silahına sarıldıklarını ifade eden Dr. Bolat, “Marmaray’ı, 3. Boğaz Köprüsü’nü, İzmir otoyolunu, yüksek hızlı trenleri, yüzlerce kilometrelik metro ağlarını başaran ve bunları kamu yatırımları olarak yap-işlet-devret yöntemleriyle özel sektöre yaptıran ve 600 bin konutu TOKİ marifetiyle fakir fukara için yaptıran iktidara karşı her yaptığı işler ve yatırımlar için yolsuzluk çamuru bulaştırmaya çalışıyorlar. Bunları yaparken de perde arkasında AK Parti’nin bütün başarı alanlarına yani her alana bir yolsuzluk yapıştırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

17 Aralık operasyonunun AK Parti’nin İran ve Irak ile yaptığı doğalgaz ticareti ile bunların ödeme kanallarıyla alakalı bir siyasi operasyon olduğunu ifade eden Dr. Bolat, “Yeni operasyonlarla bu dalgayı yapıştırmaya çalışıyorlar. Özel sektör eliyle de kamu eliyle de 100 milyarlarca dolarlık yatırım yapıldı. Başka türlü nasıl istihdam artırılabildi, nasıl ülke ekonomisi 3.5 katına büyüdü? Türkiye ekonomisi 250 milyar dolardan 800 milyar dolara nasıl geldi? Devletin yatırımıyla özel sektörün yatırımlarıyla. AK Parti’nin 11 yılda yapmış olduğu bütün ihalelere bir çamur sıçratma gayreti var.” ifadesinde bulundu.

Kopuz: Rahatsız olan ülkeler var

İSTANBUL - ​İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, kirli operasyona ilişkin, “Bu olayların arkasında, Türkiye yükseldikçe sıralamada yer kaybeden ülkeler var. Türk halkı bu ülkeleri çok iyi biliyor” değerlendirmesini yaptı. Kopuz, Türkiye’de yaşanan son olayların, tıpkı Gezi olayları gibi Türkiye’nin istikrarına yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.

Abdullahoğlu: Siyasi operasyon

ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu da, 2. operasyonda iddia edilen 100 milyar dolarlık rüşvet iddialarının hayali ve afaki olduğunu söyledi.  Rakamların iddiayı büyük göstermek için abartıldığını vurgulayan Abdullahoğlu, “Bunlar yolsuzluk operasyonu değil, yolsuzluk operasyonu üzerinden siyasi operasyondur” ifadelerini kullandı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23