• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hedef kiloda hafif pahada ağır ürün

Yeniakit Publisher
2014-09-08 08:15:00 - 2014-09-07 21:26:55
Hedef kiloda hafif pahada ağır ürün

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, 2023 yılı hedeflerinin yakalanmasında bilişim vadisinin büyük etkisi olacağını vurguladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması noktasında Bilişim Vadisi’nin çok ciddi etki sağlayacağını belirterek, “Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi; Samsung, Siemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak” dedi.

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Türkiye’yi inovasyon alanında bir üst lige taşıyacak 3 milyon metrekarelik alana kurulan Bilişim Vadisi’nin, ülkedeki ve dünyadaki tüm çıpa firmaları bünyesine katmayı hedeflediğini söyledi.

Bilişim Vadisi’nin 2023 hedeflerinin yakalanması için ciddi etki sağlayacağına işaret eden Işık, “Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara, ihracatı 500 bin dolara çıkarabilmemiz için kiloda hafif, pahada ağır teknolojik ürünler üretip, satabilmemiz gerekiyor. Bunun yolu da Ar-Ge’den, yani Bilişim Vadisi’nden geçiyor” diye konuştu.

İLKLERİN VADİSİ OLACAK

Bilişim Vadisi’nin, Türkiye’nin ve dünyanın teknoloji ve eğitim üssü olmasını istediklerinin altını çizen Işık, alanında uzman uluslararası üniversite ve sanayicilerin işbirliğinde tematik inovasyon merkezlerinin kurulmasının planlandığını söyledi.

Türkiye’de ilk defa Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İngiltere’de bulunan Warwick Üniversitesi Teknoparkı’nın ortaklaşa tematik inovasyon merkezi kuracağını açıklayan Işık, “Bu konuyla ilgili İngiltere’ye ziyaretimiz olacak, oradaki inovasyon merkezlerini gezeceğiz ve değerlendirmelerimiz sonucunda birini seçeceğiz. Araştırmaların yapılacağı tematik inovasyon merkezi, yaklaşık 10 bin metrekarelik alana kurulacak. Koç ve Sabancı Üniversiteleriyle başlatılan ‘üniversitelerin bilişim vadisi yapısına entegrasyonu’ çalışması kapsamında yapılan görüşmeler neticesinde akademi ile Bilişim Vadisi’ni bir eğitim ve teknoloji üssü haline getirecek ‘çok üniversiteli ortak araştırma projesi’ odaklı işbirlikleri geliştirilecek. Bilişim Vadisi, adeta Türkiye’de ilklerin vadisi olacak” dedi.

Işık ayrıca, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim Teknolojileri Enstitüsü (BİLGEM) önderliğinde, Bilişim Vadisi bünyesinde Türkiye’de ilk defa prototip ve test merkezi kurulması çalışmalarına başlandığını anlattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23