• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'ye bakanlık verecek misiniz? Kılıçdaroğlu'na canlı yayında soruldu

Yeniakit Publisher
2023-04-05 23:30:00 -

7'li masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na canlı yayında "HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" diye soruldu. Görüşmede böyle bir pazarlık yapılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. "HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, iddiaları yalanladı.

"HDP'ye bakanlık diye bir şey yok"

Kılıçdaroğlu, "HDP'ye bakanlık verilmesi gibi bir şey yok. Bu konuları zaten konuşmadık. Birileri kalkıp kendisine göre bir şey söylüyor. Biz ittifak bir aradayız görüşüyoruz. Terörden hepimiz şikayetçiyiz. Mutabakat metnine zaten bunu yazdık. 'Millet İttifakı teröre destek veriyor' algısını yaratabilir miyim, yok efendim öyle şey. Biz bölgede de terörün olmamasını istiyoruz." dedi.

"Komşumuzda da terör olmayacak"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, İran, Irak, Suriye bir araya geleceğiz. Terörden arındıracağız. Komşumuzda da terör olmayacak; çünkü bize sıçrayabilir. Ortadoğu halkları da terörden şikayet ediyor. O bölgeden terörü temizlemek zorundayız. Türkiye bu bölgenin dominant ülkesi. Bütün Akdeniz'de en güçlü ülke haline getireceğiz. Samandağ'dan Mersin'e bütün Akdeniz'in en güçlü merkezi haline getireceğiz, üretim üssüne döndüreceğiz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

adam chp yi aldı pkk nın yandaşı haline getirdi, en sonunda partinin anahtarlarını kandile teslim etti, ne bakanlıgı, bakalım kandil bunlara hangi bakanlıgı verecek ,görücez,,yanlız 2003 seçimleri gibi bu masadakiler dicem ama chp ile hdp nin dışındakilerin sadece tabelası var oyvereni yok zaten, taça cıkartırsa bu millet şaşmayın,,

RIFKI

HDP Lİ SIRRI SAKIK KEMAL KILIÇDAROĞLU NA ; HANGİ KONULARDA UZLAŞTIĞIMIZI KAMUOYUNA AÇIKLA DİYOR, KILIÇDAROĞLU NE HİKMETSE BİR TÜRLÜ AÇIKLAMAK İSTEMİYOR. OY KAYBETMEKTEN KORKTUĞU İÇİN Mİ AÇIKLAMAK İSTEMİYOR ? KILIÇDAROĞLU CHP GENEL KURULTAYINDA DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİMİZDE ÖZERK BİR DEVLET KURMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİN , BİR KEZ DAHA SÖYLE Kİ BELKİ DUYMAYAN VARDIR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23