• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li Sırrı Sakık sırtını AİHM'e yasladı: 'Demirtaş için bütün diyalog yollarını zorlamalıyız'

Yeniakit Publisher
2021-01-31 23:57:00 - 2021-02-01 00:06:57
HDP'li Sırrı Sakık sırtını AİHM'e yasladı: 'Demirtaş için bütün diyalog yollarını zorlamalıyız'

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, çağrısı ile Kobani olaylarına sebep olan Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç'ın 'AİHM'in kararı uygulanmalı' çağrısını gündeme getiren HDP'li Sırrı Sakık, "Sonuna kadar diyalog kanallarını zorlamalıyız." dedi.

Sakık'ın iddiaları

Cumhur İttifakı'nın dağılmak üzere olduğunu öne süren Sırrı Sakık, AK Parti'de birçok ismin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini düşündüğünü iddia etti. Cemil Çiçek'in açıklamalarını da değerlendiren Sakık, şunları söyledi:

"Ülkenin kaderinde söz ve karar sahibi olanların bu sözlerin boş bir karar olmadığını düşünüyorum. AKP'de de Cemil Bey gibi düşünen birçok insan var. AİHM kararlarının uygulanması gerektiğini, bu durumun doğru olmadığını söylüyorlar. AKP'de büyük bir damar çok dirençli bir şekilde direniyor. Bu politikalarla sonuç alınmayacağını göreceğiz." 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Güney Doğulu

Sırrı Sakık burada hukusal bir durum var ve mahkemece terör, örgüt üyeliği ve yöneticiliği yapan birinin yargılanmak olduğu bir durum var. Senin de nemal olduğun belli. Batılı ırkçı siyonist emperyalist efendilerine güveniyorsan yanılgıdasın. Türkiye Cumhuriyeti cumhuriyet özelliğini taşıyor gücünüz yetmez...

Eda

Ulan nekadar soysuz ve kani bozuk oldugunuzun ispati, oturmadiginiz siplamadiginiz kucakka kalmadi. Namus diye birsey var heryere sirtini dönersen adami dönek yaparlar sizleri yaptiklari gibi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23