• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li isimden skandal sözler: Afrin'i geri alacağız

Yeniakit Publisher
2023-05-03 19:10:00 -
HDP'li isimden skandal sözler: Afrin'i geri alacağız

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Azad Barış, 14 Mayıs seçimlerinde güçlü çıkmaları durumunda, özerklik geleceğini ve Afrin'i geri alacaklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi'ndeki (AYM) kapatma davası dolayısıyla seçimlere, Yeşil Sol Parti (YSP) listelerinden girecek.

PKK terör örgütüne sempatilerini gizlemeyen HDP'li vekiller, sözde özerklik naraları atıyor.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Azad Barış, 14 Mayıs seçimlerinde güçlü çıkmaları durumunda, Kürtler için özerklik getireceklerini, Şengal'e saldırıları durduracaklarını ve Afrin'i geri alacaklarını söyledi.

"Herkes kendi yerinde özerk olmalı"

Sözlerine devam eden Barış, "Bizler her ne kadar yeni bir parti olsak da, önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Fakat onlar önümüzü kesmeden bizler A,B ve C planlarımızı yapıyoruz. Partimiz Yeşil Sol Parti bu projeleri yürütüyor. Öncelikle Kürt sorunu Kuzey Kürdistan'da demokratik metotlarla çözülmeli. Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürt karşıtı üzerinden bir ilişki geliştiriyor. Bizler dört parçayı birleştirip büyük Kürdistan kuracağız demiyoruz. Bu devletleri parçalayacağız demiyoruz. Herkes kendi yerinde özgürce, demokratik bir çerçevede özerk olmalı. Merkeze bağlı bir özerklik ama ademi-merkeziyetçi bir özerklik olmalı" dedi.

Kaynak: Rudaw

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

Azad Barış, Kürt devletini kuracağız diye kandırdığınız gençlerden daha kaç tanesini öldürülmesine sebep olup da olmayacak bu hayalinize ne zaman son vereceksiniz? Siz Kürt devleti kuracaksınız da, ABD ve onun yavrusu İsrail kurduğunuz devleti size mi bırakacağını sanıyorsunuz, bu kadar aptal olmayınız.

Vatan

Sizi bu şekilde konuşturan size bu cesareti veren Bayrak ve Vatan sevgisi olmayan sadece makam merağı olan kılıçtaroğlu ve ortaklarına güvenerek konuşuyorsunuz ama fazla heveslenmeyin Vatanını Bayrağını seven milletim bu küresel oyunu yine bozacak sizler ve sizin gibi düşünen Vatan hainleri bozguna uğrayacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23