• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li Ahmet Türk Kılıçdaroğlu'na kırılmış!

Yeniakit Publisher
2023-05-26 23:31:00 - 2023-05-27 00:10:16
HDP'li Ahmet Türk Kılıçdaroğlu'na kırılmış!

Diyarbakır'da konuşan Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs hezimetinden sonra taktığı milliyetçilik maskesine ilişkin, "Kırgınlık yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ırkçı Ümit Özdağ ile mutabakata vararak, koltuk hırsıyla HDP'li dostlarını kızdırdı.

Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında varılan mutabakatta, "Kayyım uygulanmasına devam edilecek" maddesi de yer aldı.

Gözleri Erdoğan düşmanlığından dönen HDP/Yeşil Sol Parti ise, Ümit Özdağ'ın açıklamalarının kendilerini bağlamadığını ifade ederek Kılıçdaroğlu'ndan aldıkları sözlerin geçerli olduğu açıklamasını yaptı. Buldan, Kılıçdaroğlu'na 2. turda da destek vereceklerini söylese de, "Ümit Özdağ’ın ırkçı ve faşist söylemlerine bakmıyoruz. Bizim için esas olan Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu sözlerdir. Özdağ ile protokol imzalamış olabilirler. Kılıçdaroğlu’nun hem kayyım meselesi hem Kürt sorununun çözümü sözlerini esas alırız." dedi.

Buldan'ın çıkışının ardından bir tepki de HDP'li Ahmet Türk'ten geldi.

HDP'li Türk, Kılıçdaroğlu'na kırıldıklarını belirttiği açıklamasında, "Biz tercihimizi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana yapacağız. Son dönemlerdeki milliyetçi söylemler nedeniyle halkımızda bir kırgınlık olduğunu görüyoruz, bu kırgınlığı biz de yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cengo

Merak etme Ahmet TÜRK. Senin tabanın bu ülkenin en mal tabanıdır.. . Sen onların babasısın, sen ne dersen o... Sen onlara düşmanlarına bile oy verdirirsin... iki ellerinin arasına alıp düşünecek içi dolu bir baştan yoksun kitleyi, beynini sana kiralamış bir kitleyi istediğin yöne sürükleyebilirsin Ahmet...

Şahin

Hani bu pkk li çok hastaydı, ölüyordu. İnkar ettiği devletin affını kabul etti cezaevinden çıktı şimdi Kuyruğu dik tutmuş devlet aleyhine her turlu kötülük için geziyor. Bunların işi gücü yalan dolan.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23