• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP şiddeti terketsin

Yeniakit Publisher
2014-11-08 08:06:00 - 2014-11-08 08:00:54
HDP şiddeti terketsin

Gerilim yüklü açıklamalar ve sokak çağrıları ile ülkede huzuru bozup, çözüm sürecine sekte vuran HDP’ye Güneydoğulu STK’lardan tepki yağıyor. STK’lar, HDP’nin şiddet dilini bırakarak sürece sahip çıkmasını istiyor.

Bölgeye huzur ortamı getiren çözüm sürecine yönelik bu provokatif eylemlere tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Akit’e süreç hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Şiddet dili ve sokak çağrıları ile huzuru bozup, çözüm sürecini sabote etmeye yönelik gayretler gösteren HDP’ye bölge STK’larından tepki geldi.

Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş: “Geldiğimiz süreçte kendi ırkından olan insanları dahi zalimce, vahşice, Myanmar’daki zalimlerin despotların yaptığı vahşetin aynısını bugün bölgede PKK ve yandaşları yaptı. Bunlar bölgede artık huzur istemiyorlar. Kendileri sürekli şiddet ve kandan beslendiği için bölgede oluşabilecek huzur ortamı veya insanların güzel bir şekilde yaşama biçimine kavuşmasını engellemek için her türlü senaryoları ortaya koydular. Çözüm Süreci onların uyuşturucu, silah, insan kaçırma, farklı ülkelerle işbirliği içinde rant sağlama bu tür bütün kaynaklarını kuruttu.”

Güneydoğu Sanayici ve İş adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Mahmut Odabaşı: “HDP de kavga dili kullanmamalı. Bu bölgeye ait, bu bölgede gücü olan bir parti bu bölgenin zarar görmesi, bu bölgenin sıkıntı yaşaması HDP’ye kâr sağlar mı? Sağlamaz.”

Diyarbakır İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Mehmet Siraç Öztoprak: “Gerginliğe neden olacak söylemlerden herkesin uzak durması lazım. Herkesin barış dilini kullanması lazım.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23