Özellikle bayramlarda yapılan, yöre yöre adı burgu tatlı olarak da bilinen bülbül yuvası tatlısının pratik halini sizler için derledik. Bülbül yuvası baklava yapımının en basit hali! Hazır yufkadan bülbül yuvası tatlısı tarifi...
Özellikle bayramlarda yapılan, yöre yöre adı burgu tatlı olarak da bilinen bülbül yuvası tatlısının pratik halini sizler için derledik. Bülbül yuvası baklava yapımının en basit hali! Hazır yufkadan bülbül yuvası tatlısı tarifi...
Şipşak hazırlayacağınız enfes bir tatlı tarifini sizler için yeniledik. Ani tatlı krizlerinizi geçiştirecek, gelen misafirlerinizi mutlu edecek bülbül yuvası tatlısının yapımı çok basit!
Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı dövülmüş ceviziçi
- 5-6 kaşık tereyağ
- 2-3 kaşık sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3. 5 su bardağı su
- 1 parça limon tuzu
- Süslemek için Antep fıstığı
- Ceviz içi
Öncelikle tereyağ ile sıvı yağı bir tava içerisine alarak eritin ve soğumaya bırakın.
Şerbeti için; derin bir tencereye şeker ve suyu ilave edip ocağa alın.Şerbet kaynama başladıktan sonra içine ufak bir parça limon tuzu atın, beş dakika kadar kaynadıktan sonra da kapatıp dinlendirin.
Baklava yufkasını tezgaha serin. İç kısmına bir fırça ile soğuyan yağ karışımından biraz sürün. Küçük bir baklava oklavası ile güzelce sarın ve oklavanın üzerinde büzüştürün. Son aşama olarak oklavayı dikkatlice çekerek, hamurun iki ucunu birbirine yapıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine hamurarı yerleştirin ve kalan yağı fırça yardımıyla sürün. 190 derecede üzerleri kızarana dek pişirin.
Pişen tatlıları fırından çıkarıp 7-8 dakika kadar ılımaya bırakın. Ilımış olan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin ve çekmesini bekleyin.