• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye iyi bir noktaya geldi

Yeniakit Publisher
2024-05-10 10:38:00 -
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye iyi bir noktaya geldi

Yeni ATM merkezi TAM'ın açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ekonomi programımız çalışıyor. Programın amacı enflasyonu tek haneye indirmek. İlk çeyrekte net ihracatın katkısı pozitife döndü' dedi. Uluslararası bankalarda Türkiye'nin konumunun çok güçlü olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, 'Küresel finansmana erişimde Türkiye iyi bir noktaya geldi. Program iyi çalıştığı için Türkiye'ye ilgi artıyor' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ATM merkezi TAM'ın açılışında konuştu.

Bakan Şimşek'in açıklamalarından bazı satırbaşları:

Amacımız sürdürülebilir yüksek büyüme.

Programımız dezenflasyona geçiş dönemi öngörüyor.

Program çalışıyor mu? Bir kere ekonominin yani bizim büyümemizin kompozisyondaki iyileşme çok net bir şekilde çalıştığını gösteriyor. Bu sürdürülebilir yüksek büyümeye doğru önemli bir çıkıştır. Programın amacı enflasyonu tek haneye indirmek.

İlk çeyrekte net ihracatın katkısı pozitife döndü.

Kur ve faiz sübvansiyonuyla bir yere varamayız. Verimliliği artırmamız gerek.

Sürdürülebilir büyümeye doğru önemli bir çıkış olacak

Çok taraflı uluslararası bankalarda Türkiye'nin konumu çok güçlüdür. Hemen hepsinde bölgemizde bir numarayız. Çünkü hazinemiz çalışıyor.

Küresel finansmana erişimde Türkiye iyi bir noktaya geldi. Program iyi çalıştığı için Türkiye'ye ilgi artıyor

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sıradan vatandaş

Gene lay lay lom açıklamalar.Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini zamanın da birileri denemiş,olmamış, sonrada bu ata sözü ortaya çıkmış.Sadece laf! Kaç yıl oldu farkında mısınız ? Kaç yıldır bunları niye çekiyoruz biz! Beceremiyorsanız,sözünüz dinlenmiyorsa, yapmak istediklerinizi yapmanıza izin vermiyorlarsa istifa edin ve deyin ki;şunları yapmak istedik, şunları şu kişiler yapmadı veya şu kişiler yapmamıza izin vermedi ama yok beceriniz buysa eğer beceriniz yetersiz gene gidin artık!

Emekli

Gul gec fakirden calusarak eflasyon dysurnek uzun vadeli olmaz 2028 hesaplasacaz sizle nah oy veririm size unuturmuyum bunu hirsuzlar Birsada bile caliyirsunuz devam edin bu millet hesabini sorar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23