• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hazımsız Elif Şafak'tan Erdoğan'a çirkin hakaret!

Yeniakit Publisher
2015-11-03 21:14:00 - 2015-11-03 21:29:57
Hazımsız Elif Şafak'tan Erdoğan'a çirkin hakaret!

Her fırsatta Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını savunan Elif Şafak, 1 Kasım sonuçları hakkında İtalyan gazetesine röportaj verdi. Şafak, HDP'ye üzüldüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok çirkin hakaretlerde bulundu.

Yazar Elif Şafak, 1 Kasım genel seçimleri sonucunda AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olmasını İtalyan gazete La Repubblica'a verdiği röportajda yorumladı.

AK Parti'nin büyük zaferiyle sonuçlanan seçimlerden sonra Türkiye’deki demokratlar, liberaller ve muhalefetin kalbinin kırıldığını, ülkelerinde kendilerini sanki sürgünde gibi hissettiklerini iddia eden Elif Şafak, herkesi olduğu kadar hükümeti ve bu kadar dolu bir zafer beklemeyen başbakanı da şaşırttığını söyledi.

HDP'NİN OY KAYBETMESİNE ÜZÜLDÜ

Seçimlerde barajı zorla aşan HDP’nin oy kaybetmesine üzülen ve buna ilişkin konuşan Elif Şafak, Selahattin Demirtaş’ın PKK’nın şiddetini eleştirdiğini ileri sürerek bunun yeterli olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'A ÇİRKİN HAKARET!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elde ettiği muazzam gücü nasıl kullanacağı sorulan Şafak çok çirkin bir hakarette bulunarak şu iddialarda bulundu: “Bu çok önemli bir soru. Erdoğan, en çok bölen Türk siyasetçi oldu. Yani insanlar O’nu ya seviyor ya da tam tersi onu küçümsüyor. Bu durumu da oluşturan kendisidir, çünkü hep kutuplaştırıcı bir dil kullandı. Ülke, bu eril ve agresif politikadan çok acı çekti. Artık yeter. Medya üzerindeki baskı kabul edilemez. Kritik bir şey yazmaya cesaret eden ‘iç düşman’ olarak kabul ediliyor. Muhalif gazeteciler işlerini kaybetti, yargılandı, göz dağı verildi. Kimisi yazdığı bir tweet kimisi ise bir karikatür yüzünden soruşturma geçirdi."

"MERKEL'İN ZİYARETİ ERDOĞAN'A DESTEK OLDU"

Elif Şafak, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in, seçimlerden kısa süre önce İstanbul’a gerçekleştirdiği ziyaretin, Erdoğan’a destekte nasıl bir rol oynadığına ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi:

“Erdoğan ve O’nun partisine moral bakımından bir destek oldu. Şüphe yok ki onların meşruiyetini artırdı."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23