• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haydi helal buluşmaya

Yeniakit Publisher
2013-09-04 23:48:48 - 2013-09-04 23:54:49
Haydi helal buluşmaya

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı, bugün İstanbul’da başlıyor. 2013 yılında da hızla büyümeye devam eden helal ürün sektörünü helal gıda tüketicisiyle buluşturan fuara Türkiye’nin yanı sıra dışarıdan da birçok firma katılıyor.

EKONOMİ SERVİSİ
Son yıllarda yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen helal sertifikalı ürünler tüm bileşenleriyle Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı’nda bir araya geliyor. Haramdan arındırılmış helal ve temiz gıdaları piyasaya sunan firmaları bir araya getiren 4. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı bugün İstanbul’da başlıyor. Kendi oluşturduğu serbest piyasa ekonomisi ile 2013 yılında da hızla büyümeye devam eden helal ürün sektörünün boy göstereceği fuar bugün yapılacak açılışın ardından başlayacak ve 8 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Yeşilköy’deki CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı’na helal gıda isteklisi tüketicilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
BÜYÜKÖZER: 2 MİLYAR
MÜSLÜMAN HELAL
GIDAYI ARAMALI
Fuarı düzenleyen GİMDES’in Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, küreselleşen dünyada 2 milyar Müslümanın kendi gıdasını aradığını belirterek, “Bu talebe karşılık vermek için çalışan helal gıda üreticisi firmalar ise yaptığı ‘helal’ ve ‘tayyib’ gıdaları Müslümanlara hatta insanlığa sunmak istiyor. Bu açıdan bakıldığında Helal ve Tayyib ürünler fuarlarının ticari-ekonomik getirisi yanında manevi sorumluluğu ve kazancı da var” dedi. Aynı zamanda Dünya Helal Konseyi Başkanlığını da yapan Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, biyoteknolojinin inanılmaz gelişmesiyle gıdalarda; helalin harama karıştığına ve insanoğlunun yiyip içtiği şeylerde helal ile haramın normal duyusal algılarla fark edilemeyecek bir seviyeye geldiğine dikkat çekti. Büyüközer, “Evet, insanlar lezzette bir erozyonun olduğunu, nesilde önemli bir değişimin yaşandığını, alerjik ve bakteriyel birçok hastalığın ortaya çıktığını görmekte ve fark etmekte ancak, bu değişimlerin ve musıbetlerin gerçek sebebinin ne olduğu bilinemediği gibi, kaynağını da genel bilgisi çerçevesinde kavrayamamaktadır ve sezememektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Bütün gıdaların başlangıç hammaddesini oluşturan tohumun ve embriyonun helal olanından başlayarak, çatala kadar gelen kadar bütün aşamalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Büyüközer, şu çağrıda bulundu: “Proses, işletme, alet ve ekipman vs’de, helal kriter, helal standartlar ve helal yol izlenen gıdaların sergilendiği, ulusal ve uluslararası niteliği olan bu fuarlar, Müslümanlara ve insanlığa inanılmaz güzel ve isabetli bir imkânı, altın bir fırsatı sunmaktadır. İşte bu altın fırsat Türkiye üreticisinin ve tüketicisinin ayağına kadar getirilmektedir. ‘Sağlıklı nesil için önce helal gıda’ diyoruz ve buna böyle inanıyoruz. ‘Helal arayışı içerisindeyim’ diyorsanız, helal ürün, helal gıda, helal yaşam telaşımız için GİMDES öncülüğünde organize edilen 4. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı’na bekliyoruz.”
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23