• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HAYAT’tan ‘Yüreğe Dokunacak Tılsımlı Aşk Hikayesi’

Yeniakit Publisher
2014-02-28 18:18:00 -
HAYAT’tan ‘Yüreğe Dokunacak Tılsımlı Aşk Hikayesi’

Aşka Adanmış Bir Ömür “Hz. Hatice” isimli romanı ile onbinlerce okura ulaşan ve edebiyatseverlerin beğenisini toplayan Nurdan Damla’nın yeni romanı Sabır ve Vefa Timsali “Hz Zeyneb” kitapçıların raflarında yerini aldı.

Bir köşe yazısında “Hz Hatice” kitabına değinene Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Uç, “Romancı denince bu ülkede artık Nurdan Damla akla gelmelidir” diyerek, yazarın kalemine ve üslubunu takdir etti.

 Prof. Dr. Uç yazısında “Hz. Hatice” kitabının üslubunu çok beğendiğini belirterek, “Romancı denince bu ülkede artık Nurdan Damla akla gelmelidir. Türk romanının İntibah’dan günümüze gelen yüz elli yıla yakın seyri içinde hiçbir roman Hatice kadar ustalıkla ve otantik olarak kaleme alınmamıştır. Bu değerlendirmeyi ben ki beş romancı üzerine ömrümü vermiş ve bu ülkenin şu an en büyük roman eleştirmeniyim, bir de ülkemizde yok olan bir roman ve eleştiri terimleri kitabı yazmışım. Halk edebiyatı metinleri ile divan edebiyatı mesnevilerini roman teknolojisine göre çözümlemişim” dedi. Prof. Dr. Himmet Uç’un takdir dolu tespitleriyle birlikte yazarın yeni romanı Sabır ve Vefa Timsali “Hz. Zeyneb” için  Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut ve Yazar Sinan Yağmur ise beğenileri şu şekilde kaleme aldılar…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23