• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Hayat pahalılığı var' diyen AK Partili vekilden flaş çıkış: Asgari ücrete zam yapılmalı

Yeniakit Publisher
2022-04-13 07:38:00 -
'Hayat pahalılığı var' diyen AK Partili vekilden flaş çıkış: Asgari ücrete zam yapılmalı

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Türkiye'deki hayat pahalılığına ilişkin yaptığı açıklamada, "Asgari ücrette bir artış olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, hayat pahalılığına ilişkin konuştu. Nergis, “Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Biz de bu yangını yaşayanlardanız” dedi.

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kayseri'nin yerel televizyon kanalında katıldığı Ramazan Sohbetleri programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hayat pahalılığı ve yaşanan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntı ve sorunlar nedir, işte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar yukarı çıktı. Böyle bir problem var. Yaz sezonu mutlaka pazardan bu yangın dinecek. Ürün bolluğu olunca mutlaka fiyatlar düşecek. Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da etkisi var” ifadelerini kullandı.

"Bu yangın her yerde var"

Asgari ücrete zam yapılması gerektiğini ifade eden AK Parti'li Nergis şunları söyledi:

* Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız.

* Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de bizzat tüketiciyiz İnşallah bunlar aşılacak.

* Bu hususta ben de asgari ücrette bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanım Temmuz- Ağustos gibi bakanımız ve hükümetimizde o yönde bir açıklama yaptı. Sanki Ağustos gibi olabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Midyatlı

alın size vekil????? hem de iktidar de ki vekil. ama suç senin değil, seni bu kafayla halka seçtirendendir gıdaya ulaşılamıyormuş senin dünyadan haberin yok. bir de o çok güvenip özendiğiniz avrupayı bir araştır bakalım sıkıntının kıralı orada. ama sen ne anlarsın vekillikten.

Mustafa

Asgari ücret artıyor işveren, yemek yol parasını kesiyor, ev geçiminde birinci derece sorumlu erkektir, özelde zor koşullarda, keyfi iş tanımına göre çalışmak, mesaisini alamamak ,asgari ücret almak erkek için bir kahır meselesidir, bu yüzden özelde çalışan erkekler evlenmek istemiyor, evli çocuklu, evi kira olan ne yapsın, yasa çıkacaksa, emeklilik dahil özele çıkmalı, yada bu devlet her alanda olmalı vatandaşını soyanlardan korumalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23