• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hayat 2 dakika, iyi değerlendirelim!

Yeniakit Publisher
2022-02-16 22:06:00 - 2022-02-16 22:57:37

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Dursun Ali Tökel, Mearic Suresi 4. ayet-i kerimesini anlattığı videosunda dikkat çeken bir "yaşam" mesajı verdi.

 Yeniakit.com.tr 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Dursun Ali Tökel, yaptığı videolu paylaşımda hayatın çok kısa olduğunu ayet-i kerimelerle anlatırken, Müslümanların Ahiret için hazırlığını iyi yapması gerektiğini hatırlattı.

Mearic Suresi 4. ayet-i kerimesinin dikkatini çektiğini belirten Tökel, "Bir gün Mearic Suresi okuyordum. 4. ayete gelince durakladım. Ayette şöyle buyuruyordu: "Melekler ve ruh, miktarı elli bin yıl olan bir günde arşa yükselir." Çok şaşırdım. Bize göre dünya yılı ile elli bin yıl meleğe göre bir günmüş." dedi.

"Dünyada yüz yıl yaşamış bir insan acaba o meleğe göre ne kadar yaşamış olur?" diye soran Dursun Ali Tökel, şöyle devam etti:

Dünyada yüz yıl yaşayan bir insan o meleğe göre tam 3 dakika yaşamış olur. Elli yıl, atmış yıl yasayan bir insan o meleğe göre bir dakika civarında yaşamış olur. O zaman şunu göz önüne almak zorundayız. Ebedi hayatı kazanmamız için elimizde yaklaşık iki dakikamız var. Bu kadar. 'Dünya boş' diye kendimizi kandırmayalım. 'Dünya yalan' diye birbirimizi kandırmayalım. Yalan olan biziz. Bu iki dakika içinde ebedi hayatı kazandık, kazandık. Yoksa bizi tam bir felaket bekliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

754

Doğru haklı helal olsun keşke bunu bütün insanlık alemleributun gayb varliklari yaratıkları anlasaydi

Helal lokma

Zaten ve aslında ne zaman ne de mekan vardır. Hepsi yaratılmıştır. Allah (cc) imtihan için yaratmıştır. Yani aslında yokturlar. Var algısı insanı imtihan için yerleştirilmiştir. Ama bu, son nefes verildiği ve perdeler kalktığı zaman anlaşılır. Aksi halde imtihan gerçekleşmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23