• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Hayalet Abi’ye ölüm tehdidi

Yeniakit Publisher
2014-06-18 07:47:00 - 2014-06-17 23:07:16
‘Hayalet Abi’ye ölüm tehdidi

Paralel yapılanmaya ilişkin ses getiren açıklamalarının gazetemizde yayınlanması üzerine önce Adana Emniyeti’ne daha sonra da yapılanmayı soruşturan Ankara’daki birimlere ifade veren Tamer Barış Terkeşli’ye infaz tehdidi. Geçtiğimiz hafta Ankara’daki temasları sırasında, aktif görevde olan Y.E. isimli üst düzey bir bürokratın Terkeşli’yi, “Taşeron bir örgüte Adana Demir Köprü’de infaz ettirirler adamı.” ifadeleri ile tehdit ettiği ortaya çıktı.

MURAT ALAN / İSTANBUL 17-25 Aralık kirli komplosu, Cübbeli Ahmet Hoca ve Aziz Yıldırım’a yönelik kumpas ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ele geçirmesine dönük operasyonlar hakkında şok ifşaatlarda bulunan paralel örgütün Adana ve Hatay eski sorumlusu Tamer Barış Terkeşli’ye ölüm tehdidi. Gazetemizde yer alan sansasyonel açıklamaları üzerine önce Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, ardında davet edildiği Ankara’daki operasyon birimlerine örgüt yapısını en ince ayrıntısına kadar anlatan, yapılanmaya çalışan yargı ve emniyet görevlileri ile diğer devlet kademelerindeki ajan personel hakkında nokta bilgiler veren Terkeşli’nin susmaması halinde infaz edileceği yönünde tehdit edildiği ifade edildi.

ÇANKAYA’DA BİR ARAYA GELDİĞİ BÜROKRATTAN TEHDİT

Emniyet birimlerine intikal eden tehdit olayı ile ilgili Terkeşli şu bilgileri verdi: “Akit’in haberlerinden sonra Ankara’ya davet edildim. Örgütün işleyişi, emniyet, adliye ve diğer kamu kurumlarındaki yapılanma şekli, mevcut kurum abileri, örgütün operasyonel birimi olan hayalet yapının benim dönemimdeki ve sonrasındaki imamları hakkında nokta atışlar yapılabilmesine dönük isimler verdim. Bu esnada Ankara’da olduğumu duyan ve halen aktif görevde bulunan Y.E. isimli bir bürokrat benimle görüşmek istedi.

AKİT’E ÇOK ÖNEMLİ ŞEYLER SÖYLEMİŞSİN KORKMUYOR MUSUN?

‘Milli Görüşçü’ olduğunu ve 28 Şubat’ta çok sıkıntı çektiğini söyleyerek güven vermeye çalıştı. Kendisi ile Çankaya’da bir araya geldik, Akit gazetesinde yayınlanan manşetleri gösterip ‘çok önemli şeyler söylemişsin’ bu adamlardan korkmuyor musun?’ dedi. Gayet nazik bir ses tonuyla konuştuğu için önce maksadını tam olarak anlayamadım.

DEMİR KÖPRÜ’DE TAŞERON ÖRGÜTE İNFAZ ETTİRİRLER

Daha sonra cevap vermemi dahi beklemeden ‘Sen nasıl bir yapıyla mücadele ettiğinin farkında değilsin, tek başına herhangi bir devlet güvencesi olmadan, bu yapıya karşı harekete girişmen intihardır. Bu yapı hali hazırda 170 ülkede örgütlenmiş durumda. Her türlü istihbarat örgütü ve illegal örgütle girift ilişki içinde, başta CIA ve MOSSAD gibi kuruluşları arkasına almış durumda. Taşeron bir örgüte Adana Demir Köprüsü altında infaz ettirirler adamı. Fatih’in fedailiğine soyunmak tehlikelidir’ diye konuştu. Resmen paralel örgütün sözcülüğünü yaparak şahsıma ve aile bireylerime karşı tehdit içerikli bir konuşma yaptı.

PARALELİN BİLECEĞİ BİR ŞİFRE

Tamer Barış Terkeşli’yi tehdit eden bürokrat hâlâ devlet içerisinde önemli bir görevde icra makamında bulunan bir isim ve milli görüş makyajını kullanarak paralel yapı adına sindirme girişiminde bulunabiliyor.. Terkeşli şunları anlatıyor: “Bu konuşmanın daha önceden prova edilmiş bir konuşma olduğu çok açık. ‘Adana Demir Köprü’de infaz’ söylemiyle nokta belirterek tehdit ediyor. Ankara’da görev yapan bir bürokrat Adana’daki herhangi bir köprüyü işaret etmiyor, paralelciler için mesaj anlamı taşıyan bir köprüyü işaret ediyor.

O REPLİĞİ HAZIRLAYAN İMAMA MESAJ

Bu tehdit cümlelerinden sonra Y.E.’ye ‘sana bu repliği hazırlayan imama git, bir elime güneşi bir elime ayı verseler ve bu davada bir tek ben kalsam dönmem dediğimi söyle, o anlayacaktır’ deyip masadan kalktım. Bu tehdit olayı ile ilgili emniyete de gerekli bilgiyi verdim.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23