• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hayalet Abi’ye DHKP-C tehdidi

Yeniakit Publisher
2014-10-15 08:31:00 - 2014-10-14 21:49:09
Hayalet Abi’ye DHKP-C tehdidi

İstihbarat birimlerinin, paralel yapı ile ilgili önemli ifşaatlarda bulunan ‘hayalet abi’ Tamer Barış Terkeşli’yi DHKP-C’nin suikast hazırlığı yaptığı yönünde uyardığı öğrenildi. Akit’e konuşan Terkeşli, “Millet iradesini askıya alıp ülkeyi ele geçirmek için bin türlü kumpas kuran paralel örgüte vurduğumuzda DHKP-C’den ses geliyorsa başka bir şey söylemeye de gerek kalmıyor” dedi.

Bir dönem paralel örgütün yargı ve emniyet birimlerini koordine eden hayalet ağabeylerden Tamer Barış Terkeşli’ye DHKP-C tehdidi.
17-25 Aralık darbe operasyonları, Cübbeli Ahmet Hoca ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik paralel kumpas hakkında şok edici ifşaatlarıyla dikkat çeken Terkeşli’ye DHKP-C örgütünün suikast hazırlığında olduğu, örgütün Suriye’deki kanadının Hatay üzerinden Adana’ya gönderilmek üzere bir tim belirlediği ortaya çıktı. İstihbarata gelen muhbir bilgisi üzerine Terkeşli’nin korumaya alındığı ifade edildi.

Akit’in ulaştığı eski hayalet abi Tamer Barış Terkeşli ise suikast ihbarı ile ilgili “Kısa süre önce emniyetten arkadaşlar bilgilendirdi. Paralel örgütle ilgili açıklamalarım sonrası DHKP-C tarafından tehdit edilmem, yapılanmanın hangi örgütlere sızdığını, kimleri taşeron olarak kullandığını açıkça ortaya koyuyor.” açıklamasında bulundu.    

SUİKASTÇILAR SURİYE’DEN

Akit, paralel yapının kumpas operasyonlarını deşifre eden örgütün eski Hatay-Adana sorumlusu Tamer Barış Terkeşli’ye ulaşmış, Terkeşli’nin şok edici ifşaatları gazetemizde günlerce manşet ve sümanşet olarak yayınlanmıştı. Gazetemizin gündemi sarsan haberleri sonrası Ankara, İstanbul ve Adana’da örgütü soruşturmasıyla görevli savcılara günlerce ifade veren Terkeşli’nin Ankara’da önemli bir görevden bulunan bürokrat tarafından “neye güveniyorsun, kim seni koruyacak Adana Demirköprü’de infaz edilirsin” şeklinde tehdit edildiği belirlenmişti. Bu olayın yankısı dinmeden Terkeşli ile ilgili istihbarat birimlerinden önemli bir uyarı geldi. DHKP-C muhbirlerinin istihbarat birimlerine örgütün Adana’da önemli bir suikast eylemine hazırlandığı yönünde bilgi aktardığı bildirildi. Defalarca derin yapılara taşeronluk yaptığı belgelenen DHKP-C’nin paralel yapının hedefindeki Terkeşli’ye suikast hazırlığında olduğu, örgütün Suriye’deki birimlerinin Hatay üzerinden Adana’ya geçiş yapmak üzere talimat aldığı ifade edildi. İstihbarat bilgisi üzerine Adana Emniyetinin susturulmak istenen Terkeşli’yle irtibat kurduğu, eski hayalet abinin korumaya alındığı vurgulandı.

PARALELİN TAŞERONU OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Telefonla ulaştığımız Tamer Barış Terkeşli’de suikast iddiasını doğruladı. Paralel yapılanmanın diğer terör örgütleri ile işbirliği yaptığını söyleyen Terkeşli şu açıklamalarda bulundu: “Kısa süre önce emniyetten arkadaşlar bilgilendirdi. DHKP-C’nin Suriye’deki gruplarına talimat verildiği, Hatay üzerinden bir gurubun suikast için Adana’ya gönderilmek istendiği ifade edildi. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok ne yazılmışsa o olur. Aslında iyi oldu bu durum bir başka çarpıcı gerçeğinde deşifre olmasını sağlıyor.  Paralel örgütle ilgili açıklamalarım sonrası DHKP-C tarafından tehdit edilmem, yapılanmanın hangi örgütlere sızdığını, kimleri taşeron olarak kullandığını da açıkça ortaya koyuyor. Millet iradesini askıya alıp ülkeyi ele geçirmek için bin türlü kumpas kuran paralel örgüte vurduğumuzda DHKP-C’den ses geliyorsa başka bir şey söylemeye de gerek kalmıyor.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23