• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hatay’dan İran sınırına kadar 30 kilometrelik güvenlik hattı oluşturulsun! Canımıza tak etti

Yeniakit Publisher
2023-12-24 12:49:00 -
Hatay’dan İran sınırına kadar 30 kilometrelik güvenlik hattı oluşturulsun! Canımıza tak etti

K. Irak’ta Zap ve Hakurk’ta 12 vatan evladımız şehit düşerken, ABD ve müttefiklerinin sınırlarımızın hemen ötesinde beslediği terör örgütlerine yönelik köklü bir temizliğin kaçınılmaz olduğu gerçeği bir kez daha yüzümüze vurdu. Akit’e konuşan İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen, “Hatay’dan Irak sınırına kadar en az 30 kilometrelik güvenlik hattı oluşturulsun” dedi.

MUHAMMET KUTLU  ANKARA

Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesinde önceki gün teröristlerin saldırısıyla 6 vatan evladının ardından dün de Zap’ta 6 kahraman daha şehadet şerbetini içerken, ABD ve müttefiklerinin sınırlarımızın hemen ötesinde beslediği terör örgütlerine yönelik köklü bir temizliğin kaçınılmaz olduğu gerçeği bir kez daha yüzümüze vurdu.

Hakurk’ta şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Erler Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu ve Emre Taşkın’ın acısı Türkiye’nin yüreğini kanatırken, Milli Savunma Bakanlığı dün de Zap’taki hain saldırıda 6 askerin daha şehit olduğunu, 13 teröristin ise öldürüldüğünü duyurdu. Şehit sayısı 2 günde 12’ye yükselirken Türkiye’nin dört bir yanından kalkan savaş uçakları da teröristlerin olduğu bölgeleri yerle bir etti.

Ordu sınır ötesine geçsin hepsini temizlesin!


Akit’e konuşan Iç Anadolu Sehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Zeki Dilmen, “Artık canımıza tak etti. Batılı emperyalistlerin sınırımızda beslediği terör örgütlerinin Mehmetçiklerimizi şehit etmesinden, sürekli saldırılar düzenlemesinden bıktık. Kim bunun sorumlusuysa cezalandırılsın. Ordumuz sınır ötesine geçsin, ne kadar terör unsuru varsa, ne kadar terör yuvası varsa temizleyene kadar seferden dönmesin. Hatay’dan Irak sınırına kadar en az 30 kilometrelik güvenlik hattı oluşturulsun. Kınalı kuzularımız artık kahpe kurşunlarına hedef olmasın. Bu vesileyle siyasilere bir kez daha sesleniyoruz. TBMM’de terör örgütü yandaşı, onun uzantısı partiler olmamalıdır. Oy kaygısıyla terör uzantısı partiyle kol kola hareket eden partiler türkiye’nin yüreğini kanatmaktadır” tepkisini gösterdi.

Tahammülümüz kalmadı

Güvenlik Uzmanı Ersan Ergür ise şunları söyledi: “Yarım asırdır, 50 bine yakın askerimiz ve sivilimiz şehit oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sınırımızın ötesinde 30 kilometrelik güvenli hattın kurulması gerektiğini hep söyledi. ABD ve Batılı müttefikleri Türkiye’nin güneyinde terör devleti hedefinden asla vazgeçmemiştir. Bölgede bir an önce güvenli hattın tesis edilmesi ve siyasi istikrarın sağlanması gerekir. Bölgede belirsizlik ve istikrarsızlık var oldukça terör bitmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ötesine geçerek bütün sınır hattını terörden arındırana kadar operasyonlarını sürdürmelidir. Bu Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan en doğal hakkıdır. Bunun için de hiçbir ülkenin onayına gerek yoktur.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

YÜREYIMIZI YAKAN LARA ARTIK YERINDE DERS VERME ZAMANI GELDI BU ABD BIZE HIÇ BIR ZAMAN DOST MUTTEFIK OLMADI HEP GUNEYIMIZDE TERORISTLERE DESTEK VEREK KUYUMUZU KAZDI KAZMAYADA GÖZUMUZUN ICINE BAKABAKA DEVAM EDIYOR BUNLARIN OYUNLARINI BOZARAK ULKEMIZIN VE KOMŞULARIMIZIN GUVENLIĞINI SAĞLAMAMIZ ACILEN GEREKIYOR ŞEHITLERIMIZE ALLAHTAN RAHMET DILER AILELERINE SABIRLAR DILER YARALI EVLATLARIMIZA ACIL ŞIFALAR NASIPEYLESIN TBMM LISINDEKI DURUŞU NEDENIGLE CHP YE ÇOK KIZGINIZ BOŞUNA TIMSAH GÖZ YAŞI DOKMESINLER IMZA ATMAYARAK ADETA DESTEKLERINI KARŞI TARAFA BILDIRDILER OZGUR BEY KIMI KANDIRIYORSUNUZ ARTIK MASKELERINIZ DÜŞTU BU MILLETLEN DALGA GECMEYIN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23