• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Harcamalar CHP adına yapıldı borcu da CHP ödesin

Yeniakit Publisher
2013-01-29 23:50:00 - 2013-01-29 22:05:19
Harcamalar CHP adına yapıldı borcu da CHP ödesin

Akit’in ortaya çıkardığı CHP’nin 2009 yerel seçimleri öncesine ait borç kavgasında olay büyüyor. CHP Genel Merkezi’nin “Kim imzaladıysa o ödesin” diyerek borcu sırtına yüklemek istediği dönemin CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan Akit’e k

İBRAHİM ACAR / İSTANBUL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2009’daki yerel seçim kampanyasının borçlarını daha ödemediğini ortaya çıkaran haberimizin yankıları sürerken, CHP Genel Merkez yönetiminin “Kim imzaladıysa o ödesin” diyerek 500 bin TL’yi aşkın borç için adres gösterdiği dönemin CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan konuştu. Afacan, Akit’in gündeme getirdiği Ulus ve Renksa firmalarına ait alacakların CHP’nin borcu olduğunu söyledi.
“İMZASI OLAN ÖDEMELİ” SAVUNMASI YANLIŞ
Kılıçdaroğlu’nun kampanyasının materyallerini temin ederek fatura karşılığında CHP İstanbul İl Başkanlığı’na teslim eden iki firma; yarım milyon lirayı aşkın alacağının ödenmesini 4 yıla yakın süredir beklerken, İstanbul İl Örgütü ile Genel Merkez’in topu birbirinin üzerine atması sonucu konu mahkemeye taşınmıştı. CHP Genel Merkezi; icra takiplerine karşı yaptığı savunmada ve Ankara’da açılan davalara gönderdiği savunma yazılarında “Alımlarda kimin imzası varsa, bu parayı o ödemeli” demişti. CHP Genel Başkanlığı’nın avukatlığını yapan Av. Mustafa Kemal Çiçek imzasıyla Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen savunma yazısında, Yargıtay ilamları hatırlatılarak, “eser sözleşmesini imzalayan kişinin sorumlu olduğu” savunuluyor ve davanın reddedilmesi isteniyor.
AFACAN: SALICI DA O ZAMAN YÖNETİMDEYDİ
CHP Genel Merkezi’nin “Kim imzaladıysa o ödesin” diyerek borç yükünü sırtına yüklemek istediği dönemin CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan “Bu borç İstanbul İl teşkilatının borcudur. İl örgütü ve şimdiki İl Örgütü Başkanı Sayın Oğuz Kaan Salıcı bu borcu ödemeli” dedi. Bu alımları yaptıkları sırada şimdiki İl Başkanı olan Oğuz Kaan Salıcı’nın o dönemde il yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatan Mehmet Uğur Afacan, “Hiçbirimiz bu işleri kendi şahsımız adına yapmadık. Bize teslim edilen bayrakları, flamaları, afişleri ve pankartları Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliği adına aldık ve kabul ettik. Bu borcu inkar etmiyoruz. Ödenmesi gerekir. CHP büyük bir partidir. Bu tür küçük ödemeler sıkıntı olmaz, ödenir. İbrahim, Ahmet veya Mehmet’in yaptığı alımlar kendi şahısları adına değil, parti adına...” diye konuştu.
BU HAYALİ BİR BORÇ DEĞİL, ÖDENMELİ
Afacan, şunları kaydetti: “Eğer imzayı atanların bu borçların muhatabı olduğunu söylüyorlarsa bu yanlış olur. Çünkü şimdiki İl başkanımız da o zaman yönetimdeydi. Hangi hizmetlerin ve ürünlerin alınacağına yönetim karar veriyordu. Bu, hayali bir borç değil. Gerçek ve ödenmesi gereken bir borçtur.”
Renksa firmasının dört yıl önceki rakamlara göre CHP’den 141.555.32 TL, Ulus Reklam firmasının ise 288.871.02 TL alacağı var. İki firmanın, dava masraflarıyla birlikte alacaklarının yarım milyon lirayı aştığı tahmin ediliyor.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23