• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hanönü, İmam-Hatip istiyor

Yeniakit Publisher
2013-09-02 21:06:06 - 2013-09-02 21:12:58
Hanönü, İmam-Hatip istiyor

Yıllardır süren katsayı zulmünün son bulması ve İHL’lerin orta kısımlarının yeniden açılmasının ardından yoğun talep gören İmam-Hatip okulları mevcut sayıları ile ihtiyaca yetmiyor. Kastamonu’nun Hanönü İlçesi’nde bir grup veli ilçelerine İmam-Hatip Ortaokulu açılması için dilekçe toplayıp yetkililere teslim etti, fakat okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen herhangi bir adım atılmadı.

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
28 Şubat Postmodern Darbesi’nden payını alan ve birçoğu kapatılan İmam-Hatip Okulları, gasp edilen haklarının iade edilmesi ile beraber yeniden hareketlenmeye başladı. Ancak şimdi de okul problemi baş gösterdi. İmam-Hatip’lerin ortaokul kısmının tekrar açılması ve yıllardır süren katsayı zulmünün son bulmasının ardından fazla talep gören İmam-Hatip okulları bu talebi karşılayamıyor. Kastamonu’nun Hanönü İlçesi’nde bir grup veli ilçelerine İmam-Hatip Ortaokulu açılması için dilekçe toplayıp yetkililere teslim etti fakat okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen herhangi bir adım atılmadı. 
ONLARCA VELİ DİLEKÇE YAZDI
5 bine yakın nüfusu olan Kastamonu’nun Hanönü İlçesi’nde İmam-Hatip Ortaokulu bulunmaması sebebiyle yüzlerce öğrenci, İmam-Hatip’e gidemiyor. Onlarca öğrenci velisi, ilçelerine İmam-Hatip Ortaokulu açılması için dilekçe yazıp İlçe Kaymakamlığına iletti. Kaymakamlık ise bu talebi dilekçeler ile beraber İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Bu kurum da konunun incelenmesi için Hanönü’ne müfettiş gönderip ihtiyaca göre okulun açılıp açılmayacağına karar verileceğini dile getirdi. Ancak okulların açılmasına iki haftadan az zaman kalmasına rağmen herhangi bir incelemenin yapılmadığı iddia edildi.
OKULLAR AÇILACAK, ANCAK OKUL YOK
Konu hakkında Akit’e konuşan Hanönü eski Belediye Başkanı Mehmet Yücel, İmam-Hatip Ortaokulu açılması için yetkililere her türlü desteği verdiklerini belirterek, “Okulun kira parasını ve okul kıyafetlerini veliler olarak biz vereceğimizi söyledik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işe yanaşmamasından dolayı okulun açılmadığını düşünüyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, karar vermek için müfettiş göndereceğini söyledi. Ancak ne giden var ne gelen. Okullar çok kısa bir zaman sonra açılacak fakat okul için herhangi bir adım atılmış değil. Biz çocuklarımızın normal dersler yanında dini bilgiler de almasını istiyoruz. Ancak İmam-Hatip Ortaokulu açılmadığı için onları bu okula yazdıramayacağız. Yetkililerin bu problemi çözmesini istiyoruz” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23