Hangi şehirde hangi yemek yenir? Ülkemizdeki yemeklerin dünya mutfağında bile bilinmesi, kendine has bir yapıya sahip olmasından kaynaklıdır. Fakat bazen biz bile bu ülkede yaşamış olmamıza rağmen, birçok yemeği tatmamış ya da yerinde yapılanı denedikten sonra ilk kez denemiş hissine kapılmış oluyoruz. Binbir çeşide sahip ülkemizin güzel yemeklerini, nerede yiyeceğinizi, illerin meşhur tatlarını sizler için derledik. Hangi şehirde ne yenir? Hangi şehirde ne meşhur? Yöresel yemekler hangi şehirlere aittir? İşte Türkiye'nin meşhur yemekleri ve illeri...
Hangi şehirde hangi yemek yenir? Ülkemizdeki yemeklerin dünya mutfağında bile bilinmesi, kendine has bir yapıya sahip olmasından kaynaklıdır. Fakat bazen biz bile bu ülkede yaşamış olmamıza rağmen, birçok yemeği tatmamış ya da yerinde yapılanı denedikten sonra ilk kez denemiş hissine kapılmış oluyoruz. Binbir çeşide sahip ülkemizin güzel yemeklerini, nerede yiyeceğinizi, illerin meşhur tatlarını sizler için derledik. Hangi şehirde ne yenir? Hangi şehirde ne meşhur? Yöresel yemekler hangi şehirlere aittir? İşte Türkiye'nin meşhur yemekleri ve illeri...
Vatanımızın her bir karışı nadide özelliklere sahip, kendine has bir duruşa sahip. Özellikle yöresel lezzetler ve bu lezzetlerin şehirler ile bağlantısı büyük bir tarihi içerisinde barındırdığını, yaşattığını bizlere içten içe anlatır.
Her şehirde her yemeği yiyebileceğiniz restorantlar veya satıcılar bulmak mümkündür. Fakat bazı yöresel ürünleri yerinde yemek, o tada ve dokuya ulaşmak en doğru tercihlerden biridir. Memleketimizin güzide lezzetlerinin nerede daha çok tüketildiği ve meşhur olduğunu sizler için yazık..
Adana: Ciğer Şiş
Adıyaman: Suğurma
Afyon: Kaymak
Ağrı: Sengeser
Amasya: Amasya Çöreği
Ankara: Bazlama
Antalya: Bağaça
Artvin: Civil
Aydın: Çingen Pilavı
Balıkesir: Pideli Paça
Bilecik: Kömme
Bingöl: Sorina Pel
Bitlis: Avşor
Bolu: Patatesli Ekmek ve Cevizli Kömeç
Burdur: Gaze Böreği
Bursa: Tahanlı
Çanakkale: Ezine Peyniri
Çankırı: Çullama
Çorum: Yanıç
Denizli: Biber Tatarı
Diyarbakır: Örgü peyniri
Edirne: Ekşimsi Biber ve Akıtma
Elazığ: Şekerli Peynirli Ekmek
Erzincan: Tulum Peyniri ve Kete
Erzurum: Dut Pestil Çullaması
Eskişehir: Cevizli Haşhaşlı Çörek
Gaziantep: Beyran
Giresun: Giresun Yağlısı
Gümüşhane: Siron
Hakkari: Şaşi
Hatay: Biberli Ekmek
Isparta: Haşhaşlı Nokul
Mersin: Çökelek Sıkması
İstanbul: Sarıyer Börek
İzmir: Boyoz
Kars: Kars Kaşarı
Kastamonu: Kel Simit
Kayseri: Sucuk ve Pastırma
Kırklareli: Kaçamak
Kırşehir: Dönderme
Kocaeli: Simit
Konya: Yağ Somonu
Kütahya: Tosunum
Malatya: Kömbe
Manisa: Pişi
Kahramanmaraş: Kelle paça
Mardin: Mardin Çöreği
Muğla: Muğla balı
Muş: Otlu Çörek
Nevşehir: Çömlek Peyniri
Niğde: Kılan Böreği
Ordu: Turşu Kavurması
Rize: Minci
Sakarya: Dart
Samsun: Bafra Pidesi
Siirt: Büryan Kebabı
Sinop: Nokul
Sivas: Kelle
Tekirdağ: Tekirdağ Bulaması
Tokat: Çemen
Trabzon: Kuymak
Tunceli: Babuko
Şanlıurfa: Salçalı yumurta
Uşak: Tarhanalı Yumurta
Van: Murtağa ve Kavut
Yozgat: Parmak Çörek
Zonguldak: Malay
Aksaray: Papara
Bayburt: Kartal Kavurması
Karaman: Divle Obruk Peyniri
Şırnak: Suryaz
Kırıkkale: Omaç
Batman: Kütülk
Bartın: Yumurtalı İsput
Ardahan: Hasuta
Iğdır: Patlıcan Reçeli
Yalova: Yumurta Dolması
Karabük: Göbü
Kilis: Kahvaltılık Zahter
Osmaniye: Söğürme
Düzce: Mancar Diblesi